• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El restaurant AmiGourmet guanya el primer premi de la XIII Ruta de Tapes amb la seua “Explosió marina”

09/01/2019

Explosió marina, un plat de tonyina i gamba brasejats sobre un cilindre de creïlla farcit de guisat marí i base afruitada, del restaurant AmiGourmet, ha sigut triada pel públic la millor tapa de la XIII Ruta de Tapes de Dénia, organitzada per GuíaME Comunicació en col·laboració amb Turisme Dénia i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma).

Els responsables de l'establiment han rebut, a més d'una placa commemorativa de l'organització, un robot de cuina, obsequi de Tien21 del centre comercial Portal de la Marina i una estufa d'exterior personalitzada, obsequi de l'empresa deniera Fuego Difusión.

El lliurament de premis ha tingut lloc aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia amb presència de l'alcalde, Vicent Grimalt, Manolo Martí, de GuíaME Comunicació, Diego Mena, en representació de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), i representants de les empreses col·laboradores.

El segon premi de la XIII Ruta de Tapes, elegit també per votació del públic, ha sigut per al restaurant El Comercio pel seu Bombó àrab en el seu oasi, un falàfel farcit de poma especiada amb cor de foie i salsa de mango. Els representants del restaurant han rebut una placa commemorativa de GuíaME Comunicació i el regal d'un dinar o sopar degustació oferit pel restaurant Mena, així com un estoig de Vermut Padró, obsequi de Bodegas Blasco.

El premi Aehtma a la tapa triada per un jurat tècnic ha sigut atorgat al restaurant El rincón de Montava pel seu plat de ravioli de cua de bou en el seu suc amb bolets de temporada saltats sobre crema de creïlla. Els responsables de l'establiment han rebut el premi consistent en una placa commemorativa i una nit d'hotel, amb sopar i desdejuni, a l'hotel La Font d’Alcalà, en Alcalà de la Jovada.

Turisme Dénia reconeix en cada edició a l'establiment que presente la millor tapa elaborada amb producte autòcton, entregant-li un diploma acreditatiu i col·laborant amb una experiència gastronòmica d'alta cuina en un restaurant de Dénia, que en aquesta ocasió serà el restaurant Orígens. Aquesta distinció ha recaigut en el Bar Bonanza per la seua tapa Dolç casament de calamar amb albergínia.

Després del lliurament dels premis als establiments guanyadors, s'ha realitzat el sorteig de premis per al públic participant que haja emplenat i entregat el seu passaport de valoració amb un mínim de 15 tapes puntuades. Els premiats són Jenny Oxley (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant AmiGourmet, guanyador del primer premi de la ruta); Mª José Manzano (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant El Comercio, guanyador del segon premi de la ruta); Carmen Torres (tapeig per a dues persones en el Bar Bonanza del Mercat Municipal, establiment guanyador del premi de Turisme Dénia); Colin John Yates (sopar de tapeig per a dues persones en el restaurant El rincón de Montava, guanyador del premi Aehtma); Wil Kool (guanyador d'un botelló de 3 litres d'Altos Ibéricos, cortesia de Bodegas Blasco) i Paz Salort (guanyadora d'un sopar, nit d'hotel i desdejuni per a dues persones a l'hotel Les Rotes, obsequi d’Aehtma).

Finalment, ha resultat guanyador del sorteig realitzat entre els ruteros que a través de l'App Rutappa han puntuat les 40 tapes concursants Javier Castresana. El premi, patrocinat pel centre comercial Portal de la Marina, consisteix en una targeta regale de 500 euros per a compres en els establiments de la superfície comercial.

Altres noticies
imprimir