• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia, l'associació comarcal d'Empresaris de Tallers de Reparació d'Automòbils i l'IES Maria Ibars col·laboren en un projecte d'arqueologia industrial

10/01/2019

L’Ajuntament de Dénia, l'Associació d'Empresaris de Tallers de Reparació d'Automòbils i Afins de la Marina Alta (ASETRAMA) i l'IES Maria Ibars estan col·laborant en el projecte de restauració d'una màquina piconadora dels anys 60. El projecte consisteix en la restauració estètica de la màquina per a la seua posterior col·locació com a element decoratiu en el municipi.

La màquina va ser adquirida en els anys 60 del segle passat per l'antiga Germandat Sindical de Llauradors i Ramaders de Dénia, posteriorment Cambra Agrària Local de Dénia, per a l'asfaltat de camins agrícoles i rurals del municipi. En 1985 se li va practicar una restauració completa en els tallers de l'antic institut de Formació Professional, realitzada per l'alumnat del departament d'automoció. Durant els seus últims anys de funcionament va ser utilitzada pel departament municipal d'Obres i Serveis.

La gestió i finançament del projecte és responsabilitat d’ASETRAMA. Els treballs són realitzats per l'alumnat de Formació Professional Bàsica en manteniment de vehicles de l'IES Maria Ibars i es desenvolupen en els tallers del departament de Transport i Manteniment de Vehicles de l'institut.

Els objectius de la iniciativa, segons indica ASETRAMA, són fomentar l'arqueologia industrial en el municipi, participar en l'embelliment de la ciutat i col·laborar en la formació de l'alumnat de Transport i Manteniment de Vehicles del Maria Ibars aportant els mitjans materials que afavorisquen la seua formació i motivació.

El regidor de Cultura i Educació, Rafa Carrió, va visitar recentment els tallers acompanyat pel president d’ASETRAMA, Antonio Reig Giner, el secretari de l'associació, Guillermo Bellot, el director de l'IES Maria Ibars, Josep Antoni Server i el cap del departament de Transport i Manteniment de Vehicles del centre, Noel Barber. Durant la visita, el professorat i l'alumnat que participa en el projecte els van informar sobre l'evolució dels treballs.

Altres noticies
imprimir