• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Del 28 de gener al 8 de febrer

La Biblioteca Pública Municipal tanca dues setmanes per a traslladar-se a les noves instal·lacions de Sant Josep

16/01/2019

L’última setmana de gener començarà el trasllat dels fons i el material de la Biblioteca Pública Municipal a les noves dependències del carrer de Sant Josep, 6. Durant dos setmanes, del 28 de gener al 8 de febrer, el servei romandrà tancat al públic. Durant esta quinzena, les devolucions de llibres es poden fer en el mostrador d’informació de la Casa de Cultura i en l’Agència de lectura de Baix la Mar. En el cas de la Biblioteca Infantil, el tancament del servei es farà a partir del 25 de gener.

La nova biblioteca de Sant Josep obrirà el dissabte 9 de febrer, celebrant una jornada de portes obertes amb horari de 10 a 13.30 hores.

A partir del dilluns 11 de febrer, el servei reprendrà l’horari habitual: de dilluns a divendres, de 8.30 a 21 hores, i dissabtes, de 10 a 13.30 hores, exceptuant els mesos de juliol i agost, que no obri els dissabtes.

L’edifici obrirà les portes a febrer després d’un procés de rehabilitació que ha durat dos anys i que ha esta finançat pel Ministeri de Foment amb una inversió d’1.495.204,68 euros. Les instal·lacions albergaran la seu central de la Biblioteca Pública Municipal i la Biblioteca infantil de Dénia. A més s’hi trobarà una part del dipòsit de l'Arxiu Històric Municipal, incloent una sala d'ús restringit per a consulta dels fons comarcals i altres espais per a la celebració d'activitats de tipus cultural.

Les obres de rehabilitació han conservat elements originals de l'edifici, com l'escala central de marbre i el passamans de fusta, vidrieres i reixes, la façana i el paviment, que s'ha reutilitzat col·locant-lo en brancals, llindes, ampits i com a element ornamental en el centre del pati de la casa. També s’ha deixat a la vista del públic un aljub d'origen àrab que es pot veure, a nivell del sòl, en la sala de la biblioteca infantil.
Un ascensor que connecta totes les plantes, inclosa la torre superior, garantint l'accessibilitat de les instal·lacions.

Altres noticies
imprimir