• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Les ciutats creatives de la UNESCO aposten a la Xina per la gastronomia sostenible

Bruno Ruiz deixa a Macau l'empremta de la nova cuina de la Marina Alta

25/01/2019

Dénia ha assistit per tercer any consecutiu al Fòrum Gastronòmic més important del continent asiàtic, que es va celebrar el cap de setmana passat a la ciutat xinesa de Macau i que ha reunit 21 de les 26 ciutats creatives de la Gastronomia de la UNESCO. La cuina de la Marina Alta ha estat representada pel cuiner Bruno Ruiz, que va protagonitzar un dels showcookings més elogiats de les jornades. Al capdavant de la delegació deniera figurava la regidora de Ciutat Creativa, Pepa Font, que va participar en els debats del fòrum i en les reunions i tallers de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

Bruno Ruiz va elaborar, amb la col·laboració de la seu ajudanta Claudia Sancho, un carpaccio de bacallar i carxofes, un plat que combinava producte de proximitat, tradició, tècnica i molta creativitat. La seua preparació es va realitzar en un estand instal·lat en un dels passejos més freqüentats de Macaco i va ser seguit amb gran interés per desenes de persones. A més, tots els passos per a la seua preparació van ser transmesos en directe per diversos canals de televisió. El cuiner d’Atticook Dénia va ser molt felicitat pels qui van degustar el plat.

La regidora de Ciutat Creativa, Pepa Font, es va entrevistar amb Denise Bax, responsable de polítiques de desenvolupament cultural de la UNESCO, àrea en la qual s'integra la xarxa de Ciutats Creatives. La representació deniera, que es completava amb Enric Gil, de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, va seguir els debats del Fòrum, en els quals van participar experts en alimentació i grans xefs. Una gran expectació va alçar la ponència presentada pel xef André Chiang, considerat un dels 15 cuiners més influents de la gastronomia contemporània. Chiang no va decebre i va donar una enlluernadora classe magistral sobre cuina creativa lligada al territori i a la sostenibilitat del planeta. En col·laboració amb National Geographic, el Fòrum va organitzar igualment un debat sobre menjar ecològic i sostenible.

En les sessions de treball de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO es va donar compte dels projectes en marxa, tots ells vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per a 2030, i Dénia va estar present en l'exposició del programa Erasmus “Youth4Food” que està desenvolupant amb les ciutats de Bergen (Noruega), Östersund (Suècia), Parma (Itàlia) i Gaziantep (Turquia). En un taller d'idees, les ciutats van abordar la possibilitat d'escometre una iniciativa conjunta per a promoure el reciclatge d'aliments, evitar el seu desaprofitament i fomentar-ne l’ús responsable.

Per part seua, la ciutat xinesa de Shundé va presentar el seu gran parc temàtic i l'espai que s’hi ofereix a les ciutats de la xarxa UNESCO per a la seua lliure disposició. De la gestió del seu ús s'ha fet responsable un delegat de la ciutat sueca d’Östersund.

Altres noticies
imprimir