• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El conseller Marzà realitza un balanç de les millores en educació a la Marina Alta

 El conseller Marzà amb l´alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el regidor d´Educació, Rafa Carrió
El conseller Marzà amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el regidor d'Educació, Rafa Carrió
 Coberta del menjador i l´aulari d´Infantil del col·legi Les Vessanes
Coberta del menjador i l'aulari d'Infantil del col·legi Les Vessanes
 El conseller Marzà realitza un balanç de les millores en educació a la Marina Alta
La conselleria invertirà a Dénia més de 18 milions d'euros per a la construcció, millora o ampliació dels centres educatius a través del pla Edificant

08/02/2019

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, han visitat el CEIP Les Vessanes de Dénia acompanyats per l'alcalde de la localitat, Vicent Grimalt, i el regidor d'Educació, Rafael Carrió.

El CEIP Les Vessanes compta amb un projecte educatiu d'innovació basat en el desenvolupament de l'escola inclusiva i el conseller Marzà ha volgut conéixer de prop el treball de la comunitat educativa en aquest àmbit: “Un dels nostres principals eixos d'actuació és la inclusió a les aules, una eina infal·lible per a lluitar contra les desigualtats socials. La inclusió educativa genera igualtat d'oportunitats en el col·legi i des d'ací cal amplificar-les cap a la societat”.

El conseller d'Educació ha visitat també l'aula de 2 anys del centre, una línia d'escolarització gratuïta de la qual gaudeixen ja 14.400 xiquets i xiquetes valencians.

El responsable d'Educació de la Generalitat ha volgut destacar que “a la Marina Alta disposem de 348 places gratuïtes de dos anys en 9 municipis de la comarca”, i ha continuat: “Sense oblidar-nos d'un altre element clau: l'augment de professorat. Hem aconseguit incorporar 6.000 mestres i professors més al sistema educatiu, dels quals més de 100 s'han incorporat a la Marina Alta”.

Així mateix, el CEIP Les Vessanes està dins del pla Edificant per a millorar les infraestructures escolars. En concret, l'Ajuntament de Dénia té adjudicats per part d'Educació de la Generalitat més de 400.000 euros per a realitzar obres de reforma en la coberta del menjador i l'aulari d'Infantil del centre.

El conseller Marzà ha explicat que “les millores en infraestructures escolars acompanyen la millora de la qualitat educativa i els serveis en els centres educatius, per això agraïm també la col·laboració que estem tenint per part dels ajuntaments de la comarca i, en aquest cas, el de Dénia, per a portar avant accions com aquesta de forma conjunta”. I ha afegit: “No és l'única actuació que duem a terme en la localitat”. Mitjançant Edificant es duran a terme la construcció de tres centres nous –el CEIP La Xara, el CEIP Pou de la Muntanya i el CPEE Raquel Payá- i es portaran actuacions de millora en altres centres de Dénia, amb una inversió total que supera els 18 milions d'euros.

25,1 milions d'euros per a infraestructures escolars a la Marina Alta

Durant aquesta legislatura, Educació ha adjudicat un total de 25,1 milions d'euros per a actuacions de millora, ampliacions, i nova construcció en 31 centres educatius de 15 poblacions de la comarca. Les localitats són: Benissa, Beniarbeig, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Ràfol d’Almúnia, Senija, Teulada, Tormos, Xàbia i Xaló.

El conseller Marzà ha explicat que “6 de les actuacions consisteixen en la construcció de centres educatius nous, un dels quals ja està finalitzat, el CEIP Benicadim de Beniarbeig, per 2,3 milions d'euros. Els altres estan en tramitació, com és el Verge Pobla de Xaló, el CEIP Pou de la Muntanya i el CEIP La Xara de Dénia, el CEIP Sanchis Guarner d'Ondara, i el CRA El Castell de Ràfol d’Almúnia”.

Altres noticies
imprimir