• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

L'alcalde, Vicent Grimalt, proposa a la Universitat d'Alacant avançar cap a un campus universitari

L'alumnat del grau de Gastronomia fa les primeres pràctiques de cuina a Dénia

12/02/2019

L'alumnat del grau de Gastronomia que per primer any imparteix la Universitat d'Alacant ha finalitzat el període de quinze dies d'estada a Dénia, on ha entrat en contacte amb la cuina tradicional i creativa i ha conegut el sector agroalimentari de la Marina Alta. En la clausura de les classes impartides en el CdT, l'alcalde, Vicent Grimalt, va proposar al rector, Manuel Palomar, un acord entre institucions perquè Dénia siga seu d'un campus universitari especialitzat en gastronomia.

Els més de cinquanta alumnes d'aquest primer curs del grau de Gastronomia han cursat a Dénia una assignatura que els ha acostat per primera vegada a la pràctica de la cuina. Ho han fet a les aules del CdT Marina Alta de la mà dels seus tutors i de formadors del centre de Dénia. A més, han participat en un programa d'activitats extraacadèmiques organitzat, a petició de la Universitat d'Alacant, per l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l'Ajuntament de Dénia.

El dimarts 29 de gener, sota el lema Dénia Ciutat Creativa, els alumnes van rebre informació sobre el desenvolupament del projecte Dénia&Marina Alta Tastinglife pel qual es va accedir a la xarxa UNESCO de ciutats creatives. Posteriorment quatre professionals van explicar la seua experiència en camps diferents de la gastronomia i l'hostaleria: Fernando González (cuiner i gerent del grup El Raset), Carolina Álvarez (responsable del stage de joves en pràctiques del Quique Dacosta Restaurant), Antonio Cidoncha empresari gerent de Cidoncha Artesanas) i Raquel López (premi internacional de panaderia i responsable del disseny de postres de Gelart). Per a finalitzar, el cuiner Bati Bordes, del restaurant El Marino de Dénia, va oferir un taller de cuina marinera tradicional de la Marina Alta.

El dilluns de la setmana passada van participar en una excursió per l'interior de la comarca, que es va iniciar en els arrossars i el Parc Natural de la Marjal de Pego, va passar pels camps d'ametlers ja en plena floració d'Alcanalí -on van rebre explicacions del cultiu de l'ametla per part de representants de la SAT i van visitar la torre medieval- i es va realitzar un recorregut guiat pels cellers de la Cooperativa de Xaló. L'alumnat també va tindre ocasió durant la seua estada de visitar el Mercat Municipal i es Castell de Dénia.

Campus per a Dénia

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, va mantindre dijous passat una trobada amb l'alumnat del grau, als qui va animar a aprofitar l'oportunitat que se'ls ha presentat d'entrar en contacte amb un territori i una cuina singulars; un fet que, en la seua opinió, dóna major valor a l'aprenentatge que estan rebent a les aules. El rector va destacar l'aposta “per la formació superior en gastronomia com una eina de futur per a la societat, que ens permetrà disposar de professionals capaços de fer front a qualsevol repte que ens oferisca el futur en un camp que sabem serà clau en un sector com el turisme».

A la trobada va assistir el director general de Turisme Comunitat Valenciana, Josep Manuel Gisbert, que va posar en relleu la importància que la gastronomia ha adquirit com a atractiu turístic i com a factor de desenvolupament econòmic. Va elogiar igualment la iniciativa de formació empresa per la Universitat d'Alacant i va subratllar el paper que està desenvolupant Dénia en aquest camp, en qualitat de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.

L'acte va ser clausurat per l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, qui es va mostrar satisfet per aquesta primera experiència de formació universitària gastronòmica i per ser la ciutat seu d'una part de les classes regulars. Grimalt va animar a la Universitat i a Turisme Comunitat Valenciana a fer una aposta ferma per Dénia i avançar cap a la creació d'un campus universitari a la ciutat que gire entorn de la formació gastronòmica.

Altres noticies
imprimir