• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Les set ciutats espanyoles de la xarxa es reuneixen a Granada

El Ministeri de Cultura anuncia col·laboració i ajudes a les Ciutats Creatives de la UNESCO

28/02/2019

El Ministeri de Cultura ha recollit el guant que li van llançar mesos arrere les set ciutats espanyoles de la xarxa UNESCO i ha anunciat que arbitrarà fórmules de col·laboració i ajuda per a desenvolupar la seua activitat nacional i internacional. L'esperat anunci va tindre lloc aquesta setmana en el marc de les I Jornades de Ciutats Creatives d'Espanya que s'han celebrat a Granada (Ciutat de la Literatura). A la trobada va assistir Vicent Grimalt, alcalde de Dénia (Ciutat de la Gastronomia), i el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, qui va exposar el projecte local sota el títol de “Recepta per a la sostenibilitat”.

El Ministeri de Cultura va enviar a Granada a la seua consellera Pilar Torre, amb l'objectiu de reconéixer públicament el paper de les ciutats en la projecció del sector cultural i creatiu espanyol en fòrums culturals de prestigi internacional. A més, des de Cultura s'entén que amb la seua presència en la xarxa UNESCO, les set ciutats estan promocionant el turisme cultural d'excel·lència i contribueixen a crear un segell de qualitat per a la imatge exterior d'Espanya. Amb aquestes premisses, el ministeri es compromet a incloure a les ciutats en els seus programes regulars i obrir línies d'ajudes específiques. Amb això es dóna resposta a les reivindicacions que les ciutats van plantejar el mes d'octubre passat en la primera reunió conjunta mantinguda amb responsables del Govern d'Espanya.

En la trobada van estar presents les set ciutats que formen part d'algun dels àmbits de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO: Bilbao (Disseny), Granada (Literatura), Terrassa (Cinema), Barcelona (Literatura), Sevilla (Música) i Burgos i Dénia (Gastronomia), que van tindre l'oportunitat de posar en comú els seus respectius projectes lligats a la seua pertinença a la xarxa i presentar-los als agents culturals de Granada. En una reunió de caràcter tècnic es va decidir mantindre aquestes trobades de manera rotatòria i amb caràcter anual.

Els delegats de les ciutats van abordar la possibilitat d'emprendre projectes conjunts, compartir-los en la xarxa i planejar accions de promoció comuna en l'exterior. També van analitzar la possible incorporació de noves ciutats espanyoles a la xarxa, després de la convocatòria que enguany ha llançat la UNESCO per a la seua ampliació.

Les jornades van ser inaugurades per l'alcalde de Granada, Francisco Cuenca, el director de l'Oficina UNESCO d'Andalusia, Ángel Bañuelos, i el director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero. A més de la representant del Ministeri de Cultura, Pilar Torre, el Govern va tindre presència també per part del Ministeri d'Exteriors amb Inés Manrique, adscrita a l’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament), de la qual depén la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO.

Les sessions de treball d'aquesta primera trobada estatal de ciutats creatives de la UNESCO es van desenvolupar en el Centre Federico García Lorca dilluns passat i dimarts. En les jornades es van programar taules redones i tallers amb la presència, entre altres, de l'escriptor Andrés Neuman i la neboda del poeta, escriptor i dramaturg universal, Laura García-Lorca, presidenta de la Fundació Lorca.

Altres noticies
imprimir