Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat elabora un decàleg de mesures per a evitar agressions sexistes i discriminació sexual en les festes que se celebren a Dénia

Coincidint amb la celebració hui, 28 de juny, del Dia internacional de l'Orgull LGTBI+, s'ha presentat a l'ajuntament de Dénia el “Decàleg per a unes festes lliures d'agressions sexistes i de discriminació sexual”. Impulsat per la Regidoria d'Igualtat i Diversitat, la seua elaboració i difusió compta amb la implicació de la Federació de Moros i Cristians de Dénia, la Junta Local Fallera i la Regidoria de Festes.

El regidor de Diversitat, Javier Scotto, ha indicat que el decàleg, publicat en valencià i en castellà, es distribuirà en totes les filaes de moros i cristians, així com en els casals fallers de la ciutat. També, durant la Festa Major (del 9 al 17 de juliol), es difondrà en els locals on es reunisquen els quintos i en les casetes de les penyes de bous a la mar. I és només el principi, ja que la idea és que les mesures que promouen la no discriminació sexual i el no a les agressions sexistes estiguen presents en qualsevol celebració popular d’aquelles que se succeeixen a la ciutat al llarg de l'any. S'inclouen també telèfons d'emergència als quals recórrer en cas de patir una agressió sexista o discriminació sexual: el 112 d'emergències, el del Servei de violència de gènere i els contactes de la Policia Nacional i la Policia Local.

Scotto ha subratllat que existeix un “problema social de tolerància davant situacions que són sexistes i que es disculpen, especialment en les festes, atribuint-les a un excés d'alcohol o un malentés”. “I el silenci pot ser còmplice. No hi ha excusa en les festes per a no respectar a les dones i a les persones diferents, i amb aquest decàleg volem contribuir a erradicar eixes actituds”, ha conclòs.

La presidenta de la Federació de Moros i Cristians, Sonia Pérez, ha participat també en la presentació i ha volgut destacar la importància de tindre unes festes “lliures de violència”, afirmant que la federació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia, “està treballant per a incorporar a la nostra celebració valors socials basats en el respecte i la igualtat”. Entre aquestes iniciatives, Pérez ha avançat que del 29 de juliol al 17 d'agost s'instal·larà a la Casa de la Marquesa Valero de Palma una exposició fotogràfica sobre la dona en la festa.

Espai per a la diversitat

Una altra de les novetats que s'ha posat en marxa hui és el nou apartat dedicat a la diversitat dins de la web de l’Ajuntament de Dénia. La seua creació és una de les accions que recull el Pla Municipal de Diversitat, ha recordat el regidor Scotto.

L'objectiu de la iniciativa és posar a l'abast de la ciutadania els recursos que es troben disponibles en el nostre municipi relatius a la diversitat, així com les ajudes i recursos web que ofereixen diferents institucions i organismes, tant a nivell local com autonòmic i europeu.

La secció inclou informació sobre la Unitat EROS, especialitzada en la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d'odi, composta per membres de la Policia Local que han rebut formació especialitzada en gestió de la diversitat i prevenció i persecució d'aquesta mena de fets, així com les dades de contacte.

També hi ha disponible informació d'interés, com el diagnòstic sobre diversitat sexual a la ciutat o el decàleg presentat hui, i enllaços d'interés a altres pàgines.

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat elabora un decàleg de mesures per a evitar agressio...
La Regidoria d'Igualtat i Diversitat elabora un decàleg de mesures per a evitar agressio...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina