Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia recorda a Álvaro de Luna

El cantautor Luis Pastor, el director de cinema Alfonso Ungría i l'exjugador de bàsquet Juan Antonio Corbalán, alguns dels participants en l'acte d'homenatge que se celebra el 24 de setembre

L’Ajuntament de Dénia ha organitzat un acte d'homenatge a l'actor Álvaro de Luna, “com a mostra de gratitud a l'afecte que sempre va tindre per la nostra ciutat”, en la qual va residir durant llargues temporades de la seua vida, “convertint-se en un dels nostres conciutadans més insignes i erigint-se en un dels nostres millors i més entusiastes ambaixadors”, en paraules de l'alcalde, Vicent Grimalt.

 

A punt de complir-se el quart aniversari de la seua defunció, Dénia ha volgut celebrar el seu pas per la vida rememorant les seues facetes d'actor, amant de la vida i la cultura i persona que va viure i va estimar intensament la nostra ciutat.

 

L'acte d'homenatge se celebrarà el 24 de setembre, a les 19.30 hores, en el Centre Social i té confirmada l'assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig. Família i amics d'Álvaro de Luna participaran també en l'esdeveniment, obert al públic que desitge sumar-se fins a cobrir l'aforament de l'auditori.

 

El cantautor Luis Pastor actuarà recordant a l'amic, a qui va dedicar una de les seues composicions, que comença així: “Álvaro de Luna plena, de tendre riure, de vida plena, de dolços ulls, de cara bona”. Perquè per a Pastor, “l'amistat té nom de Luna gran, redona i sincera”.

 

El públic podrà assistir també a l'estrena d'un audiovisual, amb realització i edició de Toni Reig i Romu Soler, i enregistrament de Pablo Caulín, en què parlen sobre Álvaro de Luna diversos dels seus amics: Alfonso Ungría (director de cinema), Manolo Matji (guionista i director de cinema), José Manuel Cervino (actor), Cristina Sellés (empresària), Ignacio Calderón (empresari), Juan Antonio Corbalán (jugador de bàsquet i cardiòleg), Antoni Espasa (economista), Manuel Vicent (escriptor), Pascual Olmos (economista), Fernando Ledesma (jurista) i Javier Moscoso (jurista); i el propi actor.

 

Alguns d'aquests companys de viatge i vida s'asseuran a continuació en l'escenari per a xarrar i recrear aqueixes tertúlies a les quals Álvaro de Luna s'entregava sense pressa i amb entusiasme a les terrasses de la seua estimada Dénia.

 

Les intervencions del president de la Generalitat, l'alcalde de Dénia i un representant de la família De Luna tancaran aquest acte d'homenatge al recordat i admirat Álvaro de Luna, aquell enamorat de la nostra ciutat, eixe lloc on –ell va dir- “sempre va ser jove”.

 

Paral·lelament, els assistents podran visitar una mostra gràfica entorn de De Luna que s'instal·larà en el vestíbul del Centre Social.

Dénia recorda a Álvaro de Luna
L'actor Álvaro de Luna

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina