Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia avança en el seu compromís com a Ciutat Amigable amb les persones majors i constitueix un Consell municipal per a fomentar la seua participació

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora de Polítiques de Major, Elisabet Cardona, van assistir ahir a la constitució del Consell Municipal de persones majors de Dénia, un òrgan de participació social amb naturalesa consultiva i assessora. Aquesta eina té com a finalitat instrumentar la participació i col·laboració de les persones majors en la planificació i seguiment de les mesures de política social que concerneixen al col·lectiu, de cara a millorar l'atenció a les seues necessitats i promocionar el seu benestar. 


Per a la composició del Consell, es va convidar a diferents entitats integrades per persones majors o la fi de les quals té relació amb el col·lectiu. Hui dia són membres del Consell de persones majors l'Associació Francòfona, l'associació Wir für Sie, Konzertfreunde, Help, l'Euro Club, la U3A Dénia, UNED Dénia, la Llar del Jubilat de Dénia, el sindicat UGTy la residència d'ancians Santa Llúcia. Així mateix, formen part representants dels grups polítics municipals, una persona representant de la EATIM de Jesús Pobre i una altra de la Xara. La regidora del Major, Elisabet Cardona, és la presidenta. 


Per al seu funcionament, el Consell compta amb un ple, una comissió permanent i diferents comissions de treball, que es crearan pròximament. 


Després de l'acte de constitució, els membres del nou Consell van assistir a la presentació del Pla d'Acció 2022-2024, elaborat pel Centre associat UNED Dénia a petició de l'ajuntament. 


La directora del centre universitari, Raquel Martín, la catedràtica de la UNED encarregada de la redacció del pla, Esther Souto, el regidor del Partit Popular a l'ajuntament –grup que va presentar de manera conjunta amb el partit en el govern (PSPV) la moció d'adhesió a la xarxa de Ciutats Amigables amb les persones majors- José Antonio Cristóbal, i la regidora de Polítiques del Major, Elisabet Cardona, van intervindre per a parlar sobre aquest full de ruta que abasta diferents àrees d'actuació. 


Aquestes línies d'intervenció, entre les quals figuren l'habitatge, el transport o els espais a l'aire lliure, s'han traçat després de realitzar un diagnòstic inicial amb les necessitats, demandes i suggeriments expressats en els grups de discussió.


Conclosa la primera fase de diagnòstic i redacció del pla, s'emprendran successives etapes com la seua implementació i seguiment, per a això és fonamental la implicació de les diferents àrees municipals, l'avaluació dels processos i la millora contínua. 

Membres del Consell Municipal de persones majors de Dénia
Dénia avança en el seu compromís com a Ciutat Amigable amb les persones majors i constitueix...
Dénia avança en el seu compromís com a Ciutat Amigable amb les persones majors i constitueix...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina