Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Servei municipal d’Atenció Jurídica a la dona atén 466 consultes durant el 2019

El Servei d’Atenció Jurídica a la dona (SAJ) de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atés un total de 466 consultes durant l’any 2019, efectuades per les 372 usuàries que han fet ús d’este servei municipal gratuït.

Més de la meitat del nombre total d’usuàries han sigut de nacionalitat espanyola (272), seguides de dones procedents de Colòmbia, Brasil, Veneçuela, Ucraïna i Alemanya.

El perfil més habitual de les usuàries del SAJ durant 2019 ha sigut el de dones casades (119 del total), seguides de dones solteres (95) i divorciades (58). També ha hagut prou usuàries viudes (53) i, en menor quantitat, usuàries separades de fet i en situació de convivència extramatrimonial no legalitzada.

El nombre més gran de dones ateses són majors de 65 anys, seguides per aquelles que en tenen entre 46 i 55. La majoria vivia amb la família creada i tenia 1 o 2 fills.

Quant a nivell d’estudis, el major nombre –un total de 249 usuàries- comptaven amb estudis primaris, seguides d’aquelles amb educació secundària (54) i amb titulacions superiors (26). Quasi la meitat de les ateses eren dones en l’atur sense subsidi (128), seguides de pensionistes (92), treballadores temporals (47) i amb contracte fix (44).

Els temes més consultats als professionals del servei han estat referents a assessorament legal sobre la Seguretat Social i l’atur, seguits d’altres sobre dret civil i administratiu, així com consultes relatives a qüestions d’estrangeria i informació general sobre separacions i divorcis.

El Servei d’Atenció Jurídica a la dona és un servei d’atenció, informació i orientació individual respecte a qüestions jurídiques que l’Ajuntament de Dénia ofereix, des de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a totes les dones del municipi. El servei es presta de manera ininterrompuda des de desembre de l’any 2000.

El SAJ s’ubica en l’edifici de Serveis Socials de la plaça de l’Arxiduc Carles, número 3. L’horari de visites és de 9.15 a 13.30 hores, dilluns i dimecres, prèvia cita concertada personalment en les oficines, online a través de la seu electrònica de l’ajuntament, o per telèfon al número 96 642 15 55.

 

 

El Servei municipal d’Atenció Jurídica a la dona atén 466 consultes durant el 2019

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina