Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia destina 2 milions d'euros de la liquidació del pressupost de 2019 a ajudes socials i per a empreses, pimes i autònoms

L'alcalde, Vicent Grimalt, i el regidor de Serveis Econòmics, Paco Roselló, han presentat hui el resultat de la liquidació del pressupost municipal de 2019, que es tanca amb un romanent de tresoreria de 14.630.663,78 euros i un superàvit de 7.086.223,16 euros. Com ja va anunciar l'alcalde el 24 de març passat, part d'aquest romanent positiu del tancament dels comptes de l'any passat es destinarà a promoure ajudes de caràcter social i altres destinades a empresaris, pimes i autònoms per a ajudar a fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus.

En concret, l'equip de govern destinarà un milió d'euros a incrementar la partida pressupostària de Benestar Social, que per a aquest 2020 s'havia xifrat en 6,1 milions d'euros, i aproximadament un altre milió d'euros a ajudes al sector empresarial, sobre la base d'algunes propostes que el govern municipal ja té pensades i que completarà amb les aportacions que ha sol·licitat al Cercle Empresarial de la Marina Alta i a l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma). La setmana vinent està prevista una reunió per a la posada en comú de les accions que es duran a terme.

Respecte a quan aquestes ajudes podran fer-se efectives, Paco Roselló estima que en el termini d'una o dues setmanes, una vegada s'haja donat compte al ple de la liquidació pressupostària i s'aproven les mesures a les quals es destinarà el romanent, amb la seua assignació pressupostària corresponent.

Així mateix, segons ha comentat l'edil de Serveis Econòmics, es destinaran 3 milions d'euros del romanent al pagament a proveïdors i altres 3 milions a l'amortització anticipada de préstecs.

La resta del romanent de tresoreria de 2019 -6 milions d'euros- “el guardarem per a no quedar descapitalitzats, en previsió que enguany els resultats de tresoreria no seran els que esperàvem”, ha afegit Roselló.

El regidor ha volgut subratllar que la liquidació positiva del passat exercici s'ha aconseguit gràcies a l'estalvi en partides de despesa com la llum, el telèfon, la publicitat d'òrgans de govern, les despeses jurídiques o els estudis tècnics d'urbanisme, en els quals l'ajuntament ha gastat menys del que va pressupostar al principi. I també perquè la quantia d'alguns ingressos ha sigut superior al que es va preveure en el pressupost. Per exemple, en concepte de plusvàlua s'han recaptat 1,8 milions d'euros més dels pressupostats; amb el cobrament de l'ICIO, la diferència ha sigut d'1.110.000 euros a favor de l'ajuntament; també la participació en els tributs de l'Estat s'ha incrementat en 178.000 euros respecte al supòsit inicial i els fons rebuts de la Generalitat han superat en 600.000 euros la xifra prevista en matèria d'acció social i en 486.000 euros la previsió en subvencions.

 

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina