Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia s'adhereix a la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de persones destinades a la prostitució

L'Ajuntament de Dénia aprovarà en el ple d'aquest mes de setembre l'adhesió a la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinades a la prostitució, segons ha anunciat el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto.

Amb l'adhesió a aquesta xarxa de caràcter nacional, Dénia es compromet a dissenyar campanyes específiques i periòdiques per sensibilitzar la població que la prostitució "és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones", buscant deslegitimar social i públicament a la clientela i els proxenetes, "actors responsables i còmplices actius en aquesta forma de violència de gènere".

Així mateix, la moció d'adhesió, que ahir va ser aprovada en la comissió informativa de Benestar Social per unanimitat, estableix que l'ajuntament no actuarà contra les dones prostituïdes ni pretendrà la seua penalització o sanció, sinó que, en col·laboració amb les altres administracions, proveirà fons per a serveis socials integrals dirigits a qualsevol dona en prostitució que desitge deixar-la, facilitant assistència, ajuda i formació que permeta la seua incorporació a la societat. De la mateixa manera, s'instarà les administracions central i autonòmica que embarguen els béns de la indústria del sexe i que establisquen una normativa que impedisca que els espais de publicitat urbans o els mitjans de comunicació es lucren amb la publicitat relacionada amb l'explotació sexual .

Al voltant d'aquest compromís, la Regidoria d'Igualtat i Diversitat, en col·laboració amb el centre associat a la UNED de Dénia, ha organitzat demà dijous, 17 de setembre, a la Casa de Cultura, una jornada sobre tracta de persones i prostitució amb la participació d'experts nacionals i internacionals. Ahir es va tancar el termini d'inscripció amb cent assistents registrats, tant en la modalitat d'assistència presencial com en línia.

La lluita contra la violència de gènere, en agenda

D'altra banda, Javier Scotto va donar a conèixer ahir l'agenda escolar de el curs 2020-2021 que ha editat la Regidoria d'Igualtat i Diversitat i que durant aquests dies s'està repartint entre l'alumnat de 1r i 2n d'ESO de els col·legis públics i concertats de Dénia.

L'agenda aborda la temàtica de la violència de gènere amb cites, telèfons de serveis d'atenció i prevenció a Dénia, test que ajuden els xics i xiques a identificar com és la seua relació de parella i quines actituds resulten tòxiques i perilloses i codis QR d’audiovisuals relacionats amb la temàtica.

L'acció va dirigida a l'alumnat de 12 a 14 anys "perquè estan en l'edat en què descobreixen relacions afectives més enllà de l'amistat", explica Scotto, que també ha destacat la importància d'incidir en la prevenció de la violència de gènere des l'educació i l'àmbit escolar.

En aquest sentit, Igualtat treballa des de fa anys amb altres dos programes a les escoles: "La màscara de l'amor", dirigida a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, i "Tutty", per a escolars de primària.

Dénia s'adhereix a la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de persones destinades a la pro...
Dénia s'adhereix a la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de persones destinades a la pro...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina