Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

MANIFEST DE LA CORPORACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE DÉNIA

En solidaritat amb el poble afganés

En solidaritat amb el poble afganés, víctima una vegada més de les conseqüències nefastes de la lluita pel poder dels talibans i sota l'amenaça imminent de la reinstauració d'un règim religiós ultraortodox i extremista, on les garanties de respecte dels drets humans universals són nul·les, la Corporació municipal de l'Ajuntament de Dénia vol manifestar la seua preocupació pel futur de les dones i homes, xiquets i xiquetes, de l'Afganistan.

Tots els partits amb representació al consistori denier (PSOE, Partit Popular, Compromís, Ciudadanos i Gent de Dénia) demanem que la comunitat internacional no abandone el poble afganés i que no es faça cap concessió a la vulneració dels seus drets i llibertats.

Com a societats de drets, països democràtics i estats laics no podem consentir que l'Afganistan torne a retrocedir en matèria de drets humans i benestar de la ciutadania; intolerable resulta que una vegada més se'ls negue a les xiquetes i dones l'educació, se les obligue a l'ocultació i les seues vides i esperances queden en mans dels desitjos arbitraris de governants dictatorials; inadmissible que els xiquets siguen militaritzats i arrancats de famílies i infantesa per a nodrir les files d'un exèrcit sense compassió.

Com a societats occidentals, assumim també la part de responsabilitat que ens pertoca per haver convertit certes zones del món en simples objectius geoestratègics. Com a societats globals, que encara lluiten per superar una pandèmia que ens ha igualat a nivell mundial, reaccionem per a ajudar els nostres germans afganesos. 

Des de Dénia, fem ja una passa avant i ens comprometem a oferir-nos com a ciutat acollidora de persones refugiades, si arriba el moment, i a posar els recursos que tenim a l’abast per a ajudar-hi.

I per a donar visibilitat a aquesta reivindicació, des de hui, en caure la nit, la façana de l'Ajuntament de Dénia s'il·luminarà amb els colors verd i roig, presents a la bandera de l'Afganistan.

MANIFEST DE LA CORPORACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE DÉNIA

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina