Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia llança sis rutes biosaludables per a promocionar l'activitat física contra el sedentarisme

Des de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Dénia s'han dissenyat sis rutes biosaludables amb la finalitat de promoure l'esport entre la ciutadania per a reduir el sedentarisme i mostrar els beneficis de l'esport, posant de manifest que l'esport és un element essencial en la salut i ha de ser part dels tractaments mèdics. 

 

Els recorreguts del programa ‘De Caminata’, part de la “recepta esportiva” que es pretén impulsar des del consistori, han sigut revisats per personal professional del món de la infermeria i la medicina dels centres de salut municipals. Les rutes són de baixa dificultat, variant en distància des d'1 quilòmetre fins als 5.

 

Les sis rutes són les següents:

 

•    Via Verda (5,2 quilòmetres)
•    Poliesportiu (2,3 quilòmetres)
•    Parcs (4,1 quilòmetres)
•    Volta al castell (1,1 quilòmetres)
•    Pel port (1,2 quilòmetres)
•    Marineta Cassiana (2 quilòmetres)

 

Tota aquesta informació es podrà consultar en els 3.000 fullets que s'imprimiran tant en castellà com en valencià. Els mateixos seran distribuïts pel personal mèdic d'atenció primària en les consultes i centres de salut. 

 

La “Recepta esportiva”

 

Dénia emprén el projecte ‘De Caminata’ amb l'objectiu d'establir una “recepta esportiva” per a promoure l'activitat física entre una població en la qual ha augmentat el temps d'exposició a les pantalles, la inactivitat i els hàbits poc saludables des del confinament durant la crisi sanitària de la COVID-19, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

 

A conseqüència d'aquesta realitat, es venen desenvolupant programes esportius que interpel·len, sobretot, a la població més vulnerable, creant recorreguts assequibles i dinàmics pensant en ells. Des de la regidoria es vol transmetre la idea que l'esport ajuda a reforçar el sistema immunològic, sent primordial en la prevenció de malaltia, però també en el seu tractament, per la qual cosa es vol conjugar esport i salut en els tractaments.

 

Dins d'aquest pla denominat “Recepta esportiva” es contemplen programes de prescripció d'activitat física i exercici físic supervisat, a més de dinamitzacions comunitària esportives per a la població; tot això supervisat des de l'atenció primària i hospitalària. A més, es desitgen promoure les revisions mèdiques obligatòries per a aquelles persones que practiquen esport de competició oficial, posant especial atenció en la població escolar. 
 

Dénia llança sis rutes biosaludables per a promocionar l'activitat física contra el sede...
Dénia llança sis rutes biosaludables per a promocionar l'activitat física contra el sede...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina