Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Prop de 1.500 habitatges de Dénia es connectaran al clavegueram enguany

Dénia comptarà amb uns 1.500 habitatges més connectats al clavegueram en el termini d'un any. Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, amb el vicealcalde i regidor de barri del Montgó, Rafa Carrió. Aquesta xifra inclou habitatges de la zona del Montgó i de les Marines.
 
A partir d'aquesta setmana es posaran en funcionament 7 col·lectors en el Montgó, realitzats per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), que van des de la zona de la Marquesa fins a l’assagador de Cabanes i que permetran la connexió d'uns 350 habitatges, que donen directament al ramal principal del col·lector.

L'ajuntament enviarà a partir de la setmana que ve un requeriment als propietaris de les mateixes perquè es connecten al col·lector en el termini d'un any, segons marca l'ordenança vigent, per raons sanitàries i mediambientals. El cost de les obres serà relatiu a les circumstàncies concretes de cada habitatge i les assumirà el propietari, podent realitzar-les mitjançant Aguas de Dénia S.A i el conveni entre aquesta, l’Ajuntament de Dénia i l'Associació de Petits i Mitjans Constructors de Dénia que estableix facilitats i preus pactats per al projecte, com podria ser, ha apuntat l'edil, el fraccionament del cost en les factures de l'aigua.

En aquest sentit, el regidor responsable del Montgó, Rafa Carrió ha destacat que “cada veí podrà sol·licitar tota l'ajuda i informació per al seu cas concret i comptar amb les majors facilitats possibles per a complir amb aquesta ordre europea”. Tots dos regidors han confirmat que no serà obligatori l'asfaltat per part del propietari “ja que serà l'ajuntament el que el farà en sectors i carrers sencers, en lloc de posar pegats, donant resposta a les reivindicacions dels veïns i confiant que les connexions es facen el més ràpid possible”.

Crespo ha incidit que “si bé el projecte inicial era molt més ambiciós, aquesta obra és importantíssima des d'un punt de vista mediambiental i de gestió d'aigües, ja que no solament permetrà la connexió d'aquests habitatges sinó també la construcció progressiva de ramals secundaris que vagen connectant-se al clavegueram”.

També en el Montgó, estaran finalitzades abans de Setmana Santa les obres d'instal·lació i adequació d'un col·lector en la zona de Santa Llúcia, amb fons de Aguas de Dénia, i que donarà servei a uns 150 habitatges més.

Quant a la zona de les Marines, l'edil ha anunciat que a partir de la setmana que ve es realitzaran obres per a esmenar deficiències i col·locar bé les canonades en els trams del carrer del Riu Gorgos i el carrer del Llac Txad, “per a així facilitar la connexió d'uns 1.000 habitatges més, així com solucionar qüestions relacionades amb olors i abocaments”.

Les Rotes

Ahir va tindre lloc una reunió en Les Rotes en la qual el regidor del barri, Vicent Crespo, i l'empresa Aqualia, van acordar amb els veïns i hostalers començar les obres d'ampliació del clavegueram el 7 de gener de 2020, després del període estival i nadalenc.

En l'actualitat, només existeix un col·lector que va des del carrer de Casiopea (Marineta Cassiana) fins a la muntanyeta de Sant Nicolau. El projecte inicial que es planteja és la instal·lació de 600 metres de canonada des de Sant Nicolau fins a l'encreuament de la carretera Dénia-Xàbia. “Si bé el repte és arribar fins al final de les Rotes”, ha dit Crespo, “tant la zona de les Rotes com la del Montgó són més complicades per orografia, però estem avançant des d'un punt de vista mediambiental, així com de gestió i de serveis de qualitat”.

Prop de 1.500 habitatges de Dénia es connectaran al clavegueram enguany

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina