Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La cantaora Rocío Márquez, Pep Gimeno “Botifarra”, el treser cubà Pancho Amat i la formació Gabacho Maroc presenten els últims treballs en el festival de música tradicional i popular ‘Música al castell’ de Dénia

El festival “Música al castell” que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia celebra la 28a edició del 15 al 21 de juliol. Al llarg de la seua trajectòria, el festival ha aconseguit tindre en cartell als artistes més destacats del panorama de la música tradicional i popular, fonamentalment procedent dels països mediterranis. En aquesta nova edició, Música al castell creua l’oceà i ha programat un concert del treser cubà Pancho Amat i la seua formació El cabildo del son en el qual presentaran el nou treball El swing del son. Serà el 19 de juliol al castell. 

El dia anterior serà la cantaora Rocío Márquez qui es puge a l'escenari per a presentar el seu nou disc Visto en El Jueves, acompanyada per Canito a la guitarra i Agustín Diassera en la percussió. I completen la programació en l'escenari principal del festival els ritmes de fusió de jazz i música tradicional gnawa que practica la formació Gabacho Maroc. El pròxim 20 de juliol presentaran a Dénia el segon àlbum, Tawassol, que està collint molt bones crítiques de premsa i públic.

Els matins d'aquests dies de concerts al castell, els col·lectius locals Fem Banda, de l’Agrupació Artística Musical de Dénia i la Colla la Xareta portaran la música popular valenciana i festiva desfilant pels carrers del centre històric de la ciutat. 

Prèviament, el dilluns 15 de juliol, el grup de percussió pedreguerí Batuca Katuba anunciarà l'inici del festival amb una cercavila per Diana, Marqués de Campo i la plaça del Convent, entre les 20.30 i les 22.30 hores. 

En un altre dels llocs emblemàtics de la ciutat, la plaça del Consell, als peus del castell, es podrà gaudir dels concerts gratuïts del conegut com a Festival Off, més centrat en la música tradicional valenciana i els artistes locals i comarcals. 

Arranca l’Off amb l'últim projecte del cantaor valencià Pep Gimeno “Botifarra”, realitzat conjuntament amb el músic marroquí Ahmed Touzani, titulat De banda a banda del Mediterrani (16 de juliol, 23 hores). L'endemà, Xavier de Bétera, jove mestre del cant d’estil presentarà davant el públic de la plaça del Consell el seu treball Empremtes. I tancarà el Festival Off i també aquesta edició de Música al Castell l'actuació de la Colla de dolçainers El falçó de Teulada, programada per al dia 21 de juliol, a les 20 hores. 

Les entrades per als concerts dels dies 18, 19 i 20 de juliol tenen un preu unitari de 15 euros. També es posa a la venda un abonament per a les tres actuacions a un preu de 40 euros. Les entrades es poden adquirir en la plataforma online Instanticket, en les oficines de Turisme Dénia de la plaça del Consell i de la plaça de l’Oculista Buigues o en la taquilla del castell dues hores abans de cada actuació. 

La programació d'aquesta 28a edició de Música al castell ha sigut presentada hui pel regidor de Cultura, Rafa Carrió, i la cap del departament, Maribel Font. En la seua intervenció, l'edil ha destacat “la millora en qualitat” que ha anat experimentant l'esdeveniment al llarg de tots aquests anys en què també ha aconseguit erigir-se en una de les cites “més consolidades i institucionalitzades de la programació cultural de la ciutat”. 

Per part seua, la tècnica de Cultura ha recordat que l'accés de les persones amb mobilitat reduïda a la part superior del castell on tenen lloc els concerts està garantit, ja que poden arribar a la zona amb cotxe. Ara bé, una vegada desembarcats els passatgers, el vehicle haurà d'abandonar el recinte i estacionar fora del monument. 

Així mateix, Font ha avançat que els dies de concert, el castell es tancarà al públic a les 19 hores i obrirà de nou a les 21 hores per a donar accés al festival.

Pots consultar ací tota la informació del festival. 
 
La cantaora Rocío Márquez, Pep Gimeno “Botifarra”, el treser cubà Pancho Amat i la formació ...
La cantaora Rocío Márquez, Pep Gimeno “Botifarra”, el treser cubà Pancho Amat i la formació ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina