Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Més de mig miler de persones participa en la solta de tortugues marines a la platja de Punta del Raset

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Oceans, l’Ajuntament de Dénia va organitzar una solta de tres tortugues marines amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i l’Oceanogràfic de València.
El lloc triat per al seu retrobament amb l’hàbitat natural va ser la platja de Punta del Raset de Dénia. Més de mig miler de persones es va congregar en aquesta platja el dissabte al matí per a veure la volta a casa dels tres exemplars de tortuga bova (Caretta caretta).

Cadascuna presentava un quadre diferent. Una patia embòlia gasosa, una altra es va recuperar d'una ferida i a la tercera, després de ser examinada pel veterinari del centre, no se li va apreciar cap patologia. Totes havien sigut pescades accidentalment per barques de tresmall. Referent a això, cal destacar que, gràcies a la labor de pescadors professionals, cada vegada són més les tortugues que es poden recuperar en l'Arca del Mar de l’Oceanogràfic.

A més de la pesca accidental, la ingestió de plàstic o els bolics amb aquest material són unes altres de les causes que estan afectant exemplars que apareixen encallats a les platges o es troben surant en la mar.

Amb la finalitat d'aportar un granet d'arena més per a la disminució de l'ús del plàstic, durant l'acte es van repartir entre els assistents bosses de tela reutilitzables i guies marines sobre la biodiversitat que podem trobar en la costa de Dénia.

L'equip d'observació marina, integrat pel Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia, la Conselleria de Medi Ambient i la Universitat de València, ha detectat en les últimes observacions per a l’arreplegada de dades que la presència de tortugues marines enfront del litoral denier ha augmentat. Una dada significativa, ja que durant bastants anys no es va registrar cap presència.
 
 Més de mig miler de persones participa en la solta de tortugues marines a la platja de Punt...
 Més de mig miler de persones participa en la solta de tortugues marines a la platja de Punt...
 Més de mig miler de persones participa en la solta de tortugues marines a la platja de Punt...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina