Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 19 de setembre

L'organització anima a la participació de joves nous donants que prenguen el relleu en aquesta acció solidària

La Marató de donació de sang que organitzen l’Ajuntament de Dénia i el Centre de Transfusió d'Alacant arriba a l’onzena edició amb l'objectiu i la il·lusió d'aconseguir nous donants i que aquests siguen, sobretot, persones joves, de 20 a 40 anys, que prenguen el relleu i garantisquen que aquesta acció, solidària i imprescindible per a proveir de sang als hospitals de la província, tinga continuïtat. En aquest sentit, la cartelleria elaborada enguany per a difondre l'activitat basa la seua estètica i els missatges en les xarxes socials, majoritàriament utilitzades per un públic jove, on no falten etiquetes i emoticones.

La marató se celebrarà el dijous 19 de setembre, en el Centre Social de Dénia, de 9.45 a 14 hores i de 16.45 a 21 hores, un horari de matí i vesprada “pensat per a facilitar la major afluència de gent possible”, segons ha destacat la regidora de Sanitat, Cristina Morera.

Morera ha presentat aquesta nova edició en companyia de Mabel Ortiz de Salazar, cap de servei d'Hematologia i Hemoteràpia del Centre de Transfusió d'Alacant; Juan Cardona, director assistencial del Departament de Salut de Dénia; Eduardo de la Morena, president de l'assemblea local de Creu Roja Dénia i Salvador Pérez Llorca, infermer de l'àrea de Promoció i Hemodonació del Centre de Transfusió d'Alacant. Col·laboren també en aquesta iniciativa solidària el setmanari Canfali Marina Alta, Radio Dénia SER, Electrodomèstics Pineda i la Fundació Baleària.

Per part de l'organització, tant Cristina Morera com Mabel Ortiz de Salazar han destacat que aquesta marató de Dénia, una de les més veteranes de la província, vol convertir-se en una vertadera festa de la solidaritat i han agraït tant als donants com als col·laboradors la seua implicació en la iniciativa.

El director assistencial del Departament de Salut de Dénia, Juan Cardona, ha volgut ressaltar que la marató de Dénia és “un gest solidari per a tota la ciutadania, ja que la sang recollida es distribueix a tota la província”. Eduardo de la Morena, president de Creu Roja Dénia, ha expressat la satisfacció de l'entitat per col·laborar en la iniciativa, que ha definit com “un acte social i sanitari de gran rellevància”.

La resta de col·laboradors contribuiran tant en la difusió de l'activitat com en l'aportació dels obsequis que es distribuiran entre les persones que el 19 de setembre pròxim acudisquen a donar al Centre Social de Dénia.

La Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 19 de setembre
La Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 19 de setembre
La Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 19 de setembre

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina