Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia programa una setmana plena d’activitats al voltant del Dia dels Valencians

L’Ajuntament de Dénia presenta un programa d’activitats al voltant del Dia dels Valencians que abasta propostes culturals, mediambientals, esportives, de dinamització comercial, infantils i juvenils pensades perquè els veïns i veïnes de la ciutat gausidquen de la celebració del 9 d’Octubre, convertint-la en una festa popular i participativa.

El programa ha estat treballat transversalment per les regidories de Cultura, Joventut, Festes, Normalització Lingüística, Esports, Transició Ecològica i Comerç i es desenvoluparà del 5 al 12 d’octubre en diferents escenaris de la ciutat.

En l’àmbit cultural, des de l’àrea d’Arqueologia i Museus s’han organitzat, sota el suggeridor títol “Temps de conquesta. Els Furs i l’Estatut. Paisatges de conquesta”, visites guiades als castells de Bairén (Gandia), Ambra (Pego) i Dénia, a més d’una jornada de conferències i una taula redona (8 d’octubre) en la qual participaran el doctor en Història Medieval Frederic Aparisi, l’advocat que fóra membre del Consell Valencià de Cultura Vicent Àlvarez i l’arqueòleg municipal Josep Antoni Gisbert, que conclourà amb una proposta gastronòmica relacionada amb la taula en temps de Jaume I, que homenatjarà les coques a la calfó.

La Biblioteca Pública Municipal ha organitzat el contacontes infantil Jaume, conqueridor de terres i cors, per a la vesprada del 8 d’octubre, a partir de les 17.30 hores i Cultura oferta eixa mateixa vesprada, a les 20.30 hores, a la Casa Municipal de Cultura, una representació teatral, amb les actrius Marina Mulet, Anna Berenguer i Sandra Monfort en l’obra Va com va, un homenatge a la cultura valenciana a través de textos propis, poemes de Vicent Andrés Estellés, cançons tradicionals i dites populars.

 L’activitat comercial al carrer també té cabuda en el programa, que s’enceta amb la celebració de la Fira de l’estoc els dies 5 i 6 d’octubre al carrer del Marqués de Campo i conclou amb l’activitat “Dénia shopping party” el dissabte 12 d’octubre, en la qual les compres pel centre de la ciutat s’amenitzaran amb música en directe, balls, degustacions, tallers infantils i regals i descomptes en els comerços adherits.

La Regidoria de Transició Ecològica ha organitzat, per al 6 d’octubre, una nova edició de la jornada de neteja marina “Per una mar neta”. Enguany s’obsequiarà als participants amb una botella d’aigua d’alumini reutilitzable i se sortejarà un viatge per a dos persones a les Illes Balears.

També el 6 d’octubre, els aficionats podran gaudir d’una partida de pilota valenciana, modalitat d’escala i corda, en el trinquet El Rovellet, que enfrontarà a les parelles Puchol II –Tomás i Fageca-Félix.

El 9 d’Octubre, Dia dels Valencians, se celebrarà la tradicional cercavila de Dianium Dansa amb els gegants Tirant i Carmesina, amb novetats en l’itinerari, que eixirà des de la plaça de Jaume I i recorrerà el passeig del Saladar, el carrer de Diana i el racó de la Infanta Margarita fins a la plaça de la Constitució, on es llegirà el discurs institucional del Dia dels Valencians.

A les 12.15 hores, l’Agrupació Artística Musical de Dénia oferirà el concert del 9 d’Octubre al carrer del Marqués de Campo. El matí acabarà amb una paella gegant en l’últim tram del carrer del Marqués de Campo, a partir de les 14 hores.

Per la vesprada, en el solar de l’antic ambulatori, s’han programat concerts i actuacions de Marcel el Marcià (infantil), Nonai Sound DJ i La Fúmiga.

 El dissabte 12 d’octubre, la Regidoria de Joventut organitza una nova jornada Urbajove en els jardins de Torrecremada, entre les 10 del matí i les 10 de la nit, amb concurs de grafits, jocs en família, tallers i, fins i tot, una batalla de rap.

La programació sencera es pot consultar en este enllaç.

 

 

 

 

L’Ajuntament de Dénia programa una setmana plena d’activitats al voltant del Dia dels V...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina