Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia i Aehtma reforcen la difusió del programa Servei Responsable dirigit als establiments d’hoteleria

Animen als locals de la ciutat a adherir-s’hi per a contribuir a promoure un oci segur i de qualitat

Des de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Dénia, conjuntament amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (Aehtma), volem donar a conéixer el programa Servei Responsable dirigit al sector hostaler de Dénia i que pretén promoure un oci segur, responsable i de qualitat.

Es tracta de fomentar i posar en valor el paper com a agent de salut que pot tindre el personal treballador de l’hoteleria. Per a tal fi, el programa proporciona coneixements i destreses d'actuació davant la clientela, tant per a previndre riscos com per a intervindre amb persones sota els efectes del consum d'alcohol i altres drogues.

Aquesta iniciativa està promoguda pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (Pla Nacional sobre Drogues) i la Federació Espanyola d’Hoteleria, sent el primer programa nacional de prevenció d'addiccions dirigit al sector d'hoteleria. Actualment hi ha més de 4.000 treballadors en hostaleria acreditats a nivell nacional i més de 1.500 locals acreditats dins del circuit del Servei Responsable.

L'Ajuntament de Dénia i Aehtma aposten per este programa, implantat a Dénia al 2013, i pretenen donar-li un nou impuls.

Una primera fase consisteix en una campanya de sensibilització i conscienciació amb diferents agents socials (polítics, tècnics de l’ajuntament, Aehtma, Policia Local i Nacional, Creama) per tal de donar a conèixer el programa i les seues implicacions.

La fase següent passa per la informació i motivació als locals perquè entren a formar part del programa. Els propietaris dels establiments que vulguen adherir-se al Servei Responsable poden posar-se en contacte durant esta setmana, abans del 21 d’octubre, amb la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Dénia (telèfons 96 646 70 27 i 628 076 449 i correu electrònic upccadenia@ayto-denia.es) i rebran la visita, la setmana pròxima, d’una tècnica de l’associació Hazkunde, entitat col·laboradora del programa, qui els n’explicarà el contingut i els exposarà les motivacions que els animen a adherir-se.

Amb posterioritat, des de l'ajuntament s'han organitzat dues jornades de formació gratuïta sobre el programa els dies 5 de novembre, de 16 a 21 hores, i el 6 de novembre, de 9 a 14 hores, a les quals es convida a participar als locals d’hoteleria que s’hi hagen adherit.

Les empreses adherides rebran un distintiu com a local adherit al programa d'oci de qualitat Servei Responsable i les persones treballadores que s’hagen format en el programa obtindran un certificat oficial sobre la capacitació adquirida per a reduir els riscos associats al consum abusiu d’alcohol i drogues de la clientela.

 

L’Ajuntament de Dénia i Aehtma reforcen la difusió del programa Servei Responsable dirigit a...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina