Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les víctimes de violència de gènere compten

L'ajuntament instal·la des de hui en la façana dos comptadors de dones assassinades “per a crear consciència de la dimensió d'aquest problema d'Estat”

L’Ajuntament de Dénia exhibeix en la seua façana des de hui, 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, dos comptadors que visibilitzen i recorden, d'una banda, el nombre de dones assassinades a les mans d'agressors masclistes al nostre país des de l'any 2003, any en què van començar a comptabilitzar-se oficialment les víctimes i, per un altre, el nombre de víctimes assassinades enguany.

Segons ha indicat el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, “les víctimes de violència de gènere compten, compte cadascuna de les dones assassinades, maltractades, agredides, violades i amenaçades, compta cada víctima de la violència de gènere”.

Scotto ha subratllat que una part de la societat, “a causa de la informació ràpida i de consum, s'ha tornat immune a la violència quotidiana, la que està matant a les dones d'aquest país cada dia, una a una”. Afirmant que “a comptagotes, el problema és difús”, Scotto incideix en què els marcadors de l'ajuntament “reflecteixen la xacra social a la qual ens enfrontem per a prendre consciència de la dimensió d'aquest problema d'Estat”. Negar la violència de gènere és letal per a acabar amb ella, silenciar-la o disfressar-la de violència intrafamiliar afavoreix als assassins, ha afegit.

El regidor també ha recordat als milers de dones que aconsegueixen eixir de la violència de gènere i recuperar la seua llibertat, dirigint-se a elles per a dir-los “que compten les dones que conten el que els ha ocorregut, les que poden i ho aconsegueixen”.

Scotto ha finalitzat la seua intervenció assegurant que “lluitarem per detindre cada dia i cada any els dos marcadors i l'objectiu és que el pròxim 25 de novembre no compten. Davant la violència, tolerància zero”.

Prèviament, persones del públic han llegit el nom de cadascuna de les dones assassinades en 2019, amb la data i el lloc de la seua mort, després de la qual cosa s'ha guardat un minut de silenci en la seua memòria.

Les xifres dels marcadors instal·lats a l'ajuntament s'han quedat tristament desfasades el dia de la seua estrena ja que aquest mateix matí han assassinat a una dona de 26 anys a Tenerife, la 52a víctima d'enguany i la víctima número 1.028 del total oficial comptabilitzat a Espanya des de 2003.

Els actes previstos per a hui continuaran aquesta vesprada, a les 17.30 hores, amb el contacontes-taller Pepuka i el monstre que és va emprotar el seu somriure, recomanat per a xiquets i xiquetes de 4 a 8 anys, a la Biblioteca de Dénia. A les 19.30 hores, a la Sala Joves Art de Joventut (ronda de les Muralles, 42) s'inaugurarà l'exposició col·lectiva ‘STOP a la violència de gènere’, de les artistes Anna Perles, Paula Domínguez, Alba Soler, María Casado i Elia Masanet. I per a finalitzar, a les 20 hores, a la Biblioteca de Dénia es presentarà la revista Artemis de la Policia Local de Dénia i es donarà lectura al manifest contra la violència de gènere consensuat pel Consell dels Dones de Dénia.

 
Les víctimes de violència de gènere compten
 
Les víctimes de violència de gènere compten
 
Les víctimes de violència de gènere compten

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina