Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Presentació del Consell Local d’Infància i Adolescència de Dénia

Este òrgan participatiu i consultiu està integrat per 26 escolars de huit centres educatius de la ciutat

El Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA) de Dénia es va presentar ahir de vesprada en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia, amb l’assistència de bona part dels 26 consellers i conselleres que l’integren, l’alcalde, Vicent Grimalt i la regidora de Benestar Social, Cristina Morera.

Els integrants del Consell són estudiants de 5é i 6é de Primària dels huit centres educatius de la ciutat que s’han adherit a la iniciativa: Llebeig, Les Vessanes, Montgó, Pou de la Muntanya, Cervantes, Raquel Payá, Paidos i Maristes.

En l’acte, els xiquets i xiquetes van rebre el diploma que els hi acredita com a membres del Consell elegits “pels companys i companyes que han considerat que reuneixen les qualitats necessàries per a representar-los en aquest òrgan”.

El Consell Local d’Infància i Adolescència és un òrgan consultiu i participatiu que naix per a recollir el dret a que les infants “expressen les opinions lliurement” i a que estes opinions “es tinguen en compte degudament”, contemplat en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de les Nacions Unides.

En la sessió celebrada ahir, els xiquets i xiquetes ja van posar sobre la taula alguns dels temes relatius a la ciutat que els preocupen i que volen tractar a la si del Consell, com ara, el medi ambient, la contaminació, els parc i jardins, les zones d’oci o el menjar que es serveix a les escoles.

Estes qüestions, i qualsevol altres que vagen sorgint, es tractaran en les reunions mensuals que celebrarà la comissió del CLIA, integrada únicament pels consellers i conselleres i els facilitadors.

El Consell tornarà a celebrar una altra sessió al mes de juny, on es presentaran les propostes per a la ciutat treballades durant el curs escolar.

Este nou òrgan permet a Dénia formar part del Consell Autonòmic d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana i optar a aconseguir el segell de Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF.

A més, el Consell denier ha sigut convidat per la Conselleria de Polítiques Inclusives a participar en l’elaboració de l’Estratègia Valenciana d’Infància i Adolescència fent les seues aportacions.

 

Presentació del Consell Local d’Infància i Adolescència de Dénia
Presentació del Consell Local d’Infància i Adolescència de Dénia
Presentació del Consell Local d’Infància i Adolescència de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina