Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els participants en el procés ‘Entorns de vida’ prioritzen 58 propostes de millora a la ciutat

L’Ajuntament de Dénia va posar en marxa el mes d'octubre passat el procés participatiu Entorns de vida, una eina per a avaluar els entorns–físic, econòmic i social- on vivim, quin impacte hi tenen sobre la nostra salut i benestar i quins efectes tenen, en concret, les 14 àrees temàtiques o dimensions avaluades. Ahir a la vesprada, a la Casa de Cultura, es va celebrar la sessió de devolució de resultats i priorització de propostes de millora, conduïda per Ana Ocaña, responsable del projecte, i en la qual va participar la regidora de Sanitat, Cristina Morera, Víctor Montiel, tècnic de Participa Dénia, i algunes de les persones que han pres part del procés i van narrar la seua experiència davant el públic.

El procés participatiu Entorns de vida s'ha dut a terme a través d'una sessió oberta a la ciutadania celebrada el Dia de les Associacions i de 13 grups de discussió, per mitjà de tres tipus de qüestionari –grupal, breu i online-. Han participat un total de 245 persones.

Entre les dimensions o aspectes millor valorats destaca el sentiment de pertinença a la ciutat i la seua identificació amb ella que han expressat els enquestats i l'opinió que a Dénia “hi ha de tot” quant a instal·lacions i serveis. 

Respecte a les dimensions que necessiten millorar, la ciutadania cita el transport públic, el trànsit i l'aparcament, l'ocupació i l'economia local i l'habitatge.

Els barris més ben valorats han sigut les Roques i les Rotes i els pitjor puntuats, les Marines i Oest-Campaments.

Segons indica Ana Ocaña, una de les fortaleses del projecte és que el nombre de participants és representatiu de la població, quant a nacionalitat i també per edats. L'altra, apunta, és la “consistència” de les dades, és a dir, que les quantitatives –les xifres- han avalat les qualitatives, allò que es narrava en els grups.

Per a finalitzar la sessió d'ahir, es va realitzar la priorització de les 58 propostes de millora recollides en les reunions, en les quals cada assistent va poder triar, mitjançant votació simple, les 4 propostes amb les quals, en la seua opinió, calia començar a millorar l'entorn.

Les propostes més votades van ser:

- Organitzar el transport públic i adaptar-lo a les necessitats concretes de la ciutadania.

- Augmentar el parc públic d'habitatges socials

-Pla de transport públic: fomentar i incentivar el desplaçament a peu i la utilització de transport públic.

-Millorar la connexió de Dénia amb Alacant i València.

- Fomentar el consum local

- Major flexibilitat en la burocràcia per a obrir negocis

- Que l'ajuntament actue com a mediador entre propietaris de cases abandonades i persones que necessiten habitatges.

Finalment, Ana Ocaña assenyala que els comentaris rebuts sobre el projecte “han sigut molt positius” i les persones han valorat “l'obertura de l'Administració a escoltar el que pensa la gent”.

L'acció Entorns de vida està subvencionada per la Direcció General de la Salut Pública i Addiccions dins de les ajudes a projectes de promoció de la salut i accés a serveis i programes de salut en poblacions que viuen en situació d'especial vulnerabilitat (DOCV de 18 de setembre de 2019).

 

Els participants en el procés ‘Entorns de vida’ prioritzen 58 propostes de millora a la ciutat
Els participants en el procés ‘Entorns de vida’ prioritzen 58 propostes de millora a la ciutat
Els participants en el procés ‘Entorns de vida’ prioritzen 58 propostes de millora a la ciutat

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina