Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia desplega la riquesa i varietat de la seua gastronomia en el congrés internacional Madrid Fusión

Enguany participa amb tapes elaborades pels xefs Fernando González i José Bañuls, del Grup El Raset, moscatell sec de Les Freses, coques del Grup Cidoncha i rebosteria tradicional

El departament de Turisme de l’Ajuntament de Dénia i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (Aehtma) acudeixen a la seua ineludible cita amb el congrés gastronòmic Madrid Fusión, que se celebra del 13 al 15 de gener en les instal·lacions d’IFEMA a Madrid.

Dénia participa en aquest esdeveniment gastronòmic d'importància internacional inclosa en l'àrea de les destinacions gastronòmiques de la plataforma Saborea España, club de producte gastronòmic del qual forma part, al costat de les ciutats de Logronyo, Gran Canària, la Corunya, Ciudad Real, Lanzarote, Valladolid, Tenerife, La Palma, Cambrils i Sevilla

El programa de Saborea España per a aquesta edició inclou degustacions temàtiques de totes les destinacions durant els tres dies del congrés.

El dilluns 13 gener tindrà lloc la presentació de “Els Productes de les Rutes Saborea España”, amb degustació de productes autòctons de cada destinació. Saborea Dénia promocionarà, en aquest espai, les “coques tradicionals” del Grup Cidoncha.

El dimarts 14 s'ha programat la Ruta de Tapes Saborea España en la qual cada destinació presentarà els seus productes estrela. En el cas de Dénia, s'oferiran un Tartar de mero amb llet d'ametles, cítrics, fenoll adobat i rosquilleta i Brandada de cavalla amb pericana a la nostra manera, taronja i brots de pésols, dues tapes elaborades pels xefs Fernando González i José Bañuls, del Grup El Raset.

El dimecres 15 gener, es realitzarà la presentació de “Les Begudes de les Rutes Saborea España”. En aquest esdeveniment s'oferiran les tapes acompanyades per vi moscatell sec de Celler Les Freses.

A més d'aquestes activitats, cada dia s'oferirà una mostra de la nostra rebosteria més popular, com a coca d'ametla, bescuit de taronja, pastís de carabassa amb xocolate i coca “María” tradicional, en l'espai “Moments dolços”.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la presidenta d’Aehtma, Cristina Sellés, acudeixen com cada any representat a la destinació i recolzant amb la seua presència la promoció de Dénia i la Marina Alta en aquest cim gastronòmic.

Així mateix, acudiran els empresaris amb els productes i les elaboracions dels quals Dénia tindrà presència enguany a Madrid Fusión: Antonio Cidoncha, de Grup Cidoncha, Mara Bañó, del celler Les Freses de Jesús Pobre, i Fernando González, del Grup El Raset.

Fitur 2020

A penes uns dies després del congrés Madrid Fusión, el departament de Turisme de l’Ajuntament de Dénia continuarà la seua tasca de promoció de la destinació en la Fira Internacional de Turisme FITUR, que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener de 2020.

Turisme Dénia estarà present en aquest multitudinari esdeveniment turístic formant part del macroestand de Turisme Comunitat Valenciana, amb el seu estand “Dénia Creative City” situat en l'espai dedicat al producte gastronòmic.

Durant aquests dies s'estan concertant i establint cites professionals amb empresaris hostalers i empreses de comunicació per als dies de públic professional, del 22 al 24 de gener, a fi d'anar tancant diferents projectes a nivell gastronòmic i esportiu que tindran lloc en el municipi.

El divendres 23 de gener, la delegació de Dénia, integrada per l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i la cap de departament de Turisme Dénia, Pepa Cardona, assistirà a l'assemblea general de Saborea España, en la qual es presentarà el resum del tancament d'accions i propostes de l'any 2020.

A més, el dia anterior a la inauguració de la fira, el 21 de gener, acudiran al X Fòrum de Lideratge del Exceltur, el tema del qual enguany és “Creant valor, creant futur”.

Està prevista l'assistència de diferents representants d’Aehtma i empreses del sector turístic (hotels, ports esportius, etc.).

 

 

 

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina