Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La IX edició del concurs de la “Gamba Roja de Dénia” busca cuiners

Després de l'èxit collit en edicions anteriors, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), en col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia, han convocat la IX edició del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia que se celebrarà el 3 de març en el mercat Municipal de Dénia (Alacant).

El termini d'inscripció per a poder participar en el certamen romandrà obert des del 10 de gener fins al 10 de febrer a les 14:00h. Durant aquest període, tots aquells cuiners professionals vinculats a una empresa d'hostaleria o un centre de formació en gastronomia podran emplenar de manera telemàtica una fitxa en la web oficial del concurs, www.gambarojadedenia.com, on han de presentar les seues propostes culinàries entorn del producte fetitxe de la comarca de la Marina, la gamba roja, que haurà de ser la principal matèria primera de les seues elaboracions.  

Una vegada finalitzada la data de recepció de propostes, un prejurat estudiarà les receptes i triarà huit finalistes que es donaran a conéixer el pròxim 18 de febrer en la web del certamen. Aquests huit cuiners preseleccionats cuinaran els seus plats en directe i enfront del públic durant la celebració del concurs creatiu en el Mercat Municipal de Dénia. Un jurat format per experts culinaris, xefs i crítics gastronòmics avaluarà les creacions d'acord amb la presentació, el gust i la importància de la gamba roja en cada plat, proclamant al vencedor del certamen.

Els huit cuiners competiran per tres premis en metàl·lic: el guanyador obtindrà un xec de 2.500€, mentre que el segon i tercer classificat obtindran un premi de 1.500€ i 1.000€ respectivament. A més, rebran una escultura de Toni Marí.

El Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia ha suposat des de la primera edició una oportunitat única per a la promoció de joves cuiners que busquen desenvolupar la seua creativitat gastronòmica amb un dels productes estrela de la Marina.

 

La IX edició del concurs de la “Gamba Roja de Dénia” busca cuiners

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina