Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La ciutadania de Dénia decideix el llegat cultural local que ens representarà a la Unió Europea

Dimarts 28 de gener es presenten les propostes en una reunió oberta a la Biblioteca Pública

Els deniers estan cridats a pronunciar-se sobre el patrimoni cultural de la ciutat en un seminari obert que se celebrarà dimarts que ve, 28 de gener, a partir de les 19 hores, a la Biblioteca Pública. La convocatòria forma part del projecte europeu PART-HER que pretén posar en valor, a través de la participació ciutadana, el patrimoni i el llegat cultural europeu, tangible i intangible. Dénia és una de les sis ciutats europees compromeses amb aquesta xarxa, que té com a objectiu "contribuir al desenvolupament d'un enfocament participatiu, a nivell europeu, del patrimoni cultural com a factor clau per a percebre una identitat europea". Amb els resultats finals s'elaborarà un inventari i un mapa cultural a través de plataformes digitals  i innovadores.

El projecte, finançat íntegrament per la Unió Europea amb 148.850 euros, està liderat per la ciutat italiana de Parma, que forma part, com Dénia, de la xarxa UNESCO de Ciutats Creatives de la Gastronomia. Amb Dénia, única ciutat espanyola del grup, i Parma, participen en el projecte Linkoping (Suècia), Tours (França), Kassel (Alemanya), Konavle (Croàcia) i un setè soci, SERN, que és un grup de col·laboració transnacional entre poblacions de la comarca italiana d'Emilia Romagna i una associació de ciutats i comarques de Suècia, en la qual figura la capital, Estocolm.

El seminari de dimarts que ve és la jornada de treball assignada a Dénia per recollir i donar forma a les propostes ciutadanes sobre el seu patrimoni cultural. Intervindrà el cap d’Arqueologia i Museus, Josep Antoni Gisbert, que oferirà una visió de les accions realitzades en els últims cinc anys per a la difusió del patrimoni cultural local, i s'exposaran als assistents diversos models i propostes. Entre elles figuren els marges de pedra seca, la gastronomia com a llegat immaterial o les rutes de difusió cultural. Podeu consultar la programació completa punxant ací.

 El fòrum de treball està coordinat per l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l'Ajuntament de Dénia , que ha fet una crida a la participació dirigida a professionals i tècnics del sector cultural, càrrecs públics, representants d'associacions cíviques, organitzacions no governamentals relacionades amb l’àmbit de la cultura i qualsevol ciutadà interessat.

En els últims mesos s'ha convidat també a la ciutadania a participar en una enquesta accessible des d'internet (¡Sé parte del proyecto!), comuna per a les set ciutats i territoris socis de la iniciativa, en la qual es tracta d'identificar els elements culturals més apreciats per cadascuna de les poblacions. Encara es poden omplir els formularis accedint a l’enllaç següent https://www.parther.eu/es/se-parte-del-proyecto/

En la reunió s'analitzaran els resultats i es donarà forma a la proposta que Dénia portarà al seminari transnacional que es farà de el 3 al 6 de febrer a la ciutat francesa de Tours.

 

 

 

 

 

 

La ciutadania de Dénia decideix el llegat cultural local que ens representarà a la Unió Europea

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina