Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Alumnat del grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant aprén amb la cuina i els productes de la Marina Alta

Han estat dues setmanes fent classes i pràctiques a Dénia

Un total de 49 estudiants del primer curs del grau de Gastronomia i Arts Culinàries han traslladat a Dénia les aules del campus de la Universitat d’Alacant.  En les instal·lacions del CdT han rebut classes teòriques i han pres contacte per primera vegada amb les pràctiques de cuina. L’alumnat ha conegut de primera mà l’oferta gastronòmica de la Marina Alta en un programa d’activitats complementàries.

La presència dels universitaris a Dénia forma part del conveni subscrit entre l’ajuntament i la Universitat d’Alacant i entra dins del programa de formació del grau universitari de Gastronomia que va començar a funcionar el curs 2018-2019. En el CdT de Dénia s’ha impartit  l’assignatura “Immersió i experimentació en gastronomia”, emmarcada en l’àrea de Ciència i Tecnologia Culinària. El professor David Roca, de la Universitat d’Alacant, ha coordinat l’estada, que tenia com a principal al·licient per a l’alumnat les seues primeres pràctiques de cuina, que han fet sota l’atenta mirada i consell de cuiners de la Marina Alta en qualitat de col·laboradors docents. La majoria dels alumnes s’han allotjat en apartaments i vivendes llogades a Dénia durant la seua estada, que s’ha prolongat del 26 de gener al 6 de febrer.

El grup d’alumnes va rebre el dimarts 27 la benvinguda de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, durant una activitat matinal de coneixement de l’entorn. En la sessió van intervindre la cap de Turisme, Pepa Cardona, i la gerent de l’Associació d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), Reme Cerdà, que els van parlar de les característiques de la ciutat, de la seua gastronomia i de la importància del sector hostaler en l’economia local. Per la seua banda, l’Oficina de la Innovació i la Creativitat els va explicar què és i per què Dénia forma part de la xarxa UNESCO de Ciutats Creatives de la Gastronomia, i els va informar del projecte Dénia&Marina Alta Tastinglife, d’àmbit comarcal, que s’està desenvolupant.

En la mateixa primera activitat de contacte, amb la col·laboració de l’empresa Melicatessen, se’ls hi va presentar una mostra dels variats productes de la Marina Alta alhora que s’explicava el seu paper en la tradició local, en la  conservació de l’entorn i en l’economia comarcal: arròs de la marjal de Pego, olis i ametles, cireres de les valls de l’interior, moscatell i vins...

En la darrera jornada d’estada a Dénia, els alumnes van conèixer per dins el funcionament d’un gran hotel de cinc estrelles. De la mà de Jerome Gateau, director del Marriot La Sella Golf Resort &Spa, el grup va recórrer les instal·lacions de l’àrea de restauració: cuines, restaurants, salons i magatzems. Reberen explicacions detallades de l’organització del treball quotidià de l’hotel junt amb el xef responsable de l’oferta culinària i el director de compres d’alimentació. Els alumnes podien comprovar així el volum de treball, la minuciosa logística de les cuines i el protocol d’actuació en la sala a l’hora dels serveis diaris de menjars.

Per la vesprada l’alumnat i el professor tutor van visitar la llotja de peix de Dénia, on van tindre l’oportunitat de veure l’arribada de les barques, la descàrrega de les captures, la classificació de la pesca del dia i el funcionament de la subhasta electrònica. La visita va estar guiada per Jordan Labios, el qual va fer una resumida de la tradició pesquera de Dénia i de les seues peculiaritats, a més de descriure les arts utilitzades habitualment: arrossegament, tresmall i palangre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alumnat del grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant aprén amb la cuina i els product...
Alumnat del grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant aprén amb la cuina i els product...
Alumnat del grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant aprén amb la cuina i els product...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina