Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Un equip d'observació marina que estudia el litoral denier registra tres grups de dofins mulars en el primer mostreig de 2020

L'equip d'observació marina format per personal de la Universitat de València, l’Ajuntament de Dénia i la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha realitzat el primer mostreig del litoral denier de la campanya de 2020 a bord de l'embarcació de guardacostes de Dénia. La zona d'estudi és tot el front litoral denier i la reserva marina del cap de Sant Antoni.

Aquests mostrejos es realitzen a partir del mes febrer amb una periodicitat mínima d'una vegada al mes. En l'operació es prenen mostres d'aigua per a analitzar i veure els canvis que es produeixen en les diferents estacions de l'any. Així mateix, s'anota tot el que esdevé durant el recorregut relacionat amb l'albirament de cetacis i l'avifauna marina i es recullen els plàstics que es troben en la superfície.

Aquesta primera eixida ha sigut tot un èxit i ha permés registrar fins a tres grups de dofins mulars enfront de la nostra costa. Dos d'ells, pel seu comportament, es trobaven possiblement alimentant-se a pocs metres de distància de la costa de Dénia. El tercer i més nombrós navegava tranquil·lament cap al nord, al costat de les cries. També es van anotar nombroses cites de baldrigues i mascarells.

Dénia és lloc de referència quant a freqüentació de cetacis, per la qual cosa és important que les persones que realitzen activitats nàutiques d'esbarjo coneguen  protocol en cas d'albirament que regula el Reial decret 1727/2007 de 21 de desembre, publicat en el BOE del 12 de gener de 2008.

Un equip d'observació marina que estudia el litoral denier registra tres grups de dofins...
Un equip d'observació marina que estudia el litoral denier registra tres grups de dofins...
Un equip d'observació marina que estudia el litoral denier registra tres grups de dofins...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina