Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Èxit de la primera jornada de la campanya Enamorats de la gamba al Mercat municipal

Les previsions es disparen i es calcula que durant els quatre dies de la promoció es vendran 400 quilograms de gamba

La primera jornada de la campanya Enamorats de la gamba de Dénia ha sigut tot un èxit de públic, que al llarg del matí ha omplit de gom a gom la zona de peix del Mercat Municipal. La campanya, organitzada per la Regidoria de Mercats de l’Ajuntament de Dénia, ofereix, del 12 al 15 de febrer, la possibilitat de degustar un cucurutxo de mitja dotzena de gamba bullida més beguda al preu de 3 euros. També, gràcies a la col·laboració de les parades del peix, s’hi pot adquirir un quart de quilo de gamba roja bullida a 9 euros si alhora es compra un quart de quilo de qualsevol peix fresc que tinguen a la venda.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida entre la clientela del mercat i també entre els venedors del peix, que han assegurat que les compres s’han dinamitzat. Sols hui, s’ha donat eixida a 80 quilograms de gamba i a més quantitat de peix de la que és habitual un dia de mitjan setmana.

En previsió que l’afluència de públic anirà en augment els propers dies, s’ha decidit doblar la quantitat de gamba roja prevista a l’inici de la campanya i s’espera vendre’n un total de 400 quilograms.

La campanya Enamorats de la gamba de Dénia  es complementa amb tres tallers de cuina de la mà de cuiners locals a través dels quals, els xefs volen mostrar al públic les nombroses possibilitats gastronòmiques dels peixos menys coneguts i, sovint, menys apreciats.

Hui era el torn de Miquel Ruiz, de El Baret de Miguel, qui ha preparat suculents plats amb el producte del dia que s’hi ha trobat en les parades del peix. Ruiz ha cuinat una mussola amb suc de taronja sanguina reduït amb timoret, oli d’oliva i vinagre; furó a la flama, clòtxines i, com no, gamba roja.

Demà, a les 11 hores, protagonitzarà la demostració de cuina Héctor Nieto, del restaurant La Xerna del Mar, el mateix establiment que proporciona enguany la gamba de Dénia bullida que és el leitmotiv d’esta acció promocional.

I el divendres 14, serà Ferran Giró, del restaurant Arrels, el que cuine en la zona del peix. Segons va anunciar en la presentació d’esta nova edició de la campanya, Giró apostarà per fer una coca escaldà, típica de la nostra gastronomia, fusionada amb tècniques de fora de la Mediterrània, fent una semisaladura de peix de rebuig i una ensalada tipo cebiche.

 
Èxit de la primera jornada de la campanya Enamorats de la gamba al Mercat municipal
 
Èxit de la primera jornada de la campanya Enamorats de la gamba al Mercat municipal
 
Èxit de la primera jornada de la campanya Enamorats de la gamba al Mercat municipal

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina