Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Creama Dénia continua la formació dels programes de qualificació bàsica durant el confinament

L'alumnat dels quatre programes de qualificació bàsica que gestiona Creama Dénia continuen l'aprenentatge durant el confinament. La tasca no resulta fàcil, atés que l'objectiu principal d'aquests cursos de formació és l'aprenentatge pràctic d'una ocupació que permeta a l'alumnat, joves de 16 a 21 anys que no ha cobert els objectius de l'ESO, la incorporació al mercat laboral.

L'equip docent dels programes, que es desenvolupen des de Creama Dénia amb subvenció de la Conselleria d'Educació, ha hagut de fer un màster d'enginy durant aquest període sense formació presencial per a incrementar l'activitat docent i dotar de nous mecanismes, eines, activitats i jocs a l'alumnat, aconseguint que no es desmotive i continue el seu procés d'aprenentatge. Com a exemples, un concurs interactiu en el qual l'alumnat de cada programa ha posat a prova els seus coneixements sobre els mòduls de formació bàsica que s'imparteixen transversalment en les quatre especialitats o la guia audiovisual de jardineria casolana que ha començat a difondre's des de les xarxes socials de Creama Dénia.

Per a això s'han servit d'eines TIC de ludificació online com Kahoot, Quizlet o Genially; a més de pàgines web de creació de concursos com “superteachertools” o la multiplataforma “celebrity”.

Aquest repte és encara més difícil pel funcionament d'aquesta mena de programes, ja que just en aquest últim i tercer trimestre del curs l'alumnat està preparat i desitjant realitzar les pràctiques en empreses per a experimentar tot l'aprés en el programa. Aquesta experiència queda després reflectida en el seu currículum i, en alguns casos, els brinda l'oportunitat de quedar-se a treballar en l'empresa on han realitzat les seues pràctiques.

Òbviament, tot el planificat per al tercer trimestre no ha sigut possible i, així i tot, amb l'esforç de l'equip docent i de l'alumnat, els quatre programes (auxiliar de perruqueria i estètica, activitats auxiliars de comerç, conservació i millora de muntanyes i auxiliar de suport al vaixell en port) s'han continuat impartint amb la incorporació de noves metodologies, noves maneres de comunicar i d'interactuar entre ells que estan possibilitant que les 47 persones matriculades en els programes no abandonen, continuen esforçant-se cada dia i mantinguen la il·lusió pel seu futur.

 

Creama Dénia continua la formació dels programes de qualificació bàsica durant el confinament

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina