Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Reunió de coordinació sobre l'inici del curs escolar a Dénia

Les regidores d'Educació, Melani Ivars, i de Sanitat, Cristina Morera, han mantingut hui una reunió telemàtica amb representants de la comunitat educativa i l'àrea sanitària de Dénia per a abordar l'inici del pròxim curs 2020/2021.

L'organització dels centres està molt avançada, ja que han treballat aquestes setmanes en la reubicació d'espais, l'establiment de protocols d'entrada i eixida i altres mesures organitzatives que garantisquen la incorporació de l'alumnat a les aules amb totes les mesures de seguretat i higiene que estableix la normativa i conscients que vivim una situació canviant i hauran d'anar adaptant-se als requisits sanitaris de cada moment.

L'IES Historiador Chabás impartirà tots els nivells de manera presencial després d'una reorganització dels espais que li permetrà albergar a l'alumnat amb les mesures de distància i protecció adequades. Els cicles formatius canvien el seu horari i s'impartiran a les vesprades.

L'inici de curs en aquest centre ve acompanyat de bones notícies, segons ha comentat la regidora Melani Ivars, ja que la Conselleria d'Educació ha aprovat la implantació per al curs 2020/2021 del Cicle superior de màrqueting i publicitat, així com l'obertura d'una altra unitat del Cicle d'Informàtica. 

Quant als instituts Sorts de la Mar i Maria Ibars, cursos com a 1r i 2n d'ESO, 2n de Batxiller i les formacions professionals bàsiques seran presencials i la resta d'alumnat assistirà, en principi, en dies alterns. El Cicle Superior de Direcció de Cuina, instaurat a Dénia en el curs que començarà, té com a seu el CdT, unes instal·lacions amb suficient espai perquè l'alumnat puga assistir-hi de manera presencial.

Com a mesura de prevenció, en els tres centres s'impedirà l'ús de les taquilles.

Els col·legis concertats que també imparteixen el cicle d'educació secundària donaran les classes de manera presencial, encara que les circumstàncies podrien variar depenent del context sanitari.

L'alumnat d'infantil i primària assistirà a classe de manera presencial, respectant el nombre d'alumnes per aula que marquen les autoritats sanitàries. Els xiquets i xiquetes es reuniran en els anomenats “grups bambolla”, grups amb un número estable i limitat de membres que no es relacionaran amb la resta d'alumnat del centre per a evitar possibles contagis. A més, la conselleria ha autoritzat que el servei de menjador per a aquests cursos es puga prestar a les aules, per a evitar desplaçaments pel centre i el contacte amb tercers. 

Quant a la neteja dels centres públics de primària, de la qual s'encarrega l’Ajuntament de Dénia, la regidora Melani Ivars ha assenyalat que l'ajuntament tramitarà un augment del 10% del contracte perquè cada col·legi dispose d'una persona de neteja també en horari de matí que reforce el servei habitual de neteja dels centres que es fa a la vesprada.

En el cas dels instituts, la Conselleria d'Educació, responsable del servei, ha reforçat també les tasques de neteja. 

Durant la reunió, els responsables dels centres educatius de la ciutat han manifestat davant els professionals i gestors sanitaris els seus dubtes i preocupacions sobre la implantació de mesures sanitàries com la presa de temperatura de l'alumnat o el protocol a seguir quan un escolar té símptomes. En aquest últim cas, s'ha incidit especialment en la importància que existisca una comunicació fluida entre els centres i els pares i mares de l'alumnat i s'ha apel·lat a la responsabilitat de les famílies per a evitar portar als seus fills al col·legi si presenten alguna simptomatologia, per lleu que semble.

Respecte a les normes sanitàries que s'hauran d'observar en la tornada a les aules, els centres educatius estan a l'espera que la Conselleria de Sanitat remeta les instruccions definitives. Per això, els assistents a la reunió de hui han acordat convocar una nova trobada els primers dies de setembre per a acabar de rematar aquesta posada a punt per a l'inici del curs a Dénia.

Reunió de coordinació sobre l'inici del curs escolar a Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina