Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia renova per quatre anys el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO amb la qualificació del treball realitzat com a "MOLT BO"

El comité avaluador de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO, integrat per ciutats membre, ja ha emés l'informe sobre el treball desenvolupat durant els primers quatre anys per la Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia. La qualificació d'eixa tasca és "MOLT BONA", després d'analitzar el compliment dels objectius marcats en el pla d'acció de la ciutat i l'adaptació als objectius globals de la xarxa.

Aquesta nota suposa revalidar, per quatre anys més, el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO, una notícia per la qual l'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, ha volgut felicitar "a totes les persones i col·lectius que des del principi del projecte s'hi han implicat, amb una gran dedicació i entusiasme: Floren Terrades i tot l'equip de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat; Aehtma i tot l'empresariat del món de la restauració de la ciutat; la Fundació Dénia Ciutat Creativa; Pepa Font, com a primera regidora delegada de la Ciutat Creativa; Quique Dacosta i Pep Romany, per haver-nos ajudat a convertir el D*NA en tot un referent; i Pepa Cardona i tot el personal de l'Oficina de Turisme. I, per descomptat, agrair el suport incondicional a Turisme GVA i, personalment, a Francesc Colomer, el secretari autonòmic de Turisme, un gran ambaixador d'aquest projecte".

Dénia destaca com a "EXCEL·LENT" per les sinèrgies creades entre l'Ajuntament, la universitat, les institucions i el sector privat per a fer gran la Ciutat Creativa. També s'hi assenyala com a fortalesa la promoció i preservació de les tradicions locals en l'àmbit de la gastronomia i la producció, "amb un impressionant programa d'activitats que focalitzen en aquest tema".

Un altre dels punts que mereix una menció a l'informe és el desenvolupament del centre Gasterra, dedicat a l'estudi i la promoció de la gastronomia mediterrània, que aspira a esdevenir un referent I+D. En general, l'esforç de Dénia en la integració en l'àmbit educatiu del projecte de Ciutat Creativa és un aspecte molt valorat. I l'adaptació del projecte als objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, els ODS, també s'hi destaca.

També el festival gastronòmic D*NA és una de les iniciatives molt ben valorades pel comité com una plataforma excel·lent de promoció de la ciutat de cara al món.

La qualitat del nou pla d'acció per als propers quatre anys també supera amb molt bona nota l'examen de la Xarxa de Ciutats Creatives, que entén que inclou, a més, propostes coherents i rellevants per als objectius generals de la xarxa.
 
Preservar la memòria de la pastisseria Agulló, un exemple de la tasca d'aquests quatre anys

Precisament aquest matí, coincidint amb la notícia de la revalidació del reconeixement, un equip de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat s'ha reunit amb els propietaris de la pastisseria Agulló per a visitar l'antic obrador, tancat des de fa uns mesos, i catalogar l'instrumental tradicional que hi atresora, a més d'entrevistar la pastissera, Pepa Agulló, i arreplegar imatges (vídeos i fotografies) d'aquest local, amb una història centenària i tot un referent per a moltes generacions de deniers i denieres.

Dénia renova per quatre anys el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO am...
Dénia renova per quatre anys el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO am...
Dénia renova per quatre anys el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO am...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina