Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Enllestits els treballs d'adequació de centres docents per a adaptar-los a les mesures de seguretat de la 'nova normalitat'

L'Ajuntament de Dénia ha executat en les darreres setmanes les millores demanades pels centres educatius per a adequar alguns espais a les noves normes de seguretat i aprofitar-ne uns altres com a aules per a garantir la reducció de ratios per classe i els 'grups bombolla'.

Al CEE Raquel Paya s'ha habilitat un nou bany adaptat per a donar servei a part de l'alumnat que iniciarà el curs en noves aules. A més, s'ha desmuntat l'escenari de la sala d'actes, que ara s'utilitzarà com a aula.

En el col·legi Montgó s'ha desmuntat igualment un escenari per a utilitzar eixe espai com a aula; s'ha instal·lat una nova paret de 'pladur' per a obrir-hi noves aules; i s'han posat en servei nous banys que fins ara estaven tancats.

En la resta de centres, les principals actuacions han consistit en el desmuntatge d'aules d'ús comú, d'assignatures com Música, Religió o Plàstica, que ara s'utilitzaran com a noves aules amb grups estables.

Reunió preparatòria de l'inici del curs

D'una altra banda, el dijous 3 de setembre es reuniran els equips directius de tots els centres d'Infantil i Primària i Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat amb l'alcalde, Vicent Grimalt, i les regidores d'Educació, Melani Ivars, i Sanitat, Cristina Morera, i Salut Pública per a concretar els detalls del començament del nou curs.

En una trobada anterior, el 31 de juliol, ja es va fixar el protocol bàsic de tornada a l'escola, que incloïa la reubicació d'espais, protocols d'entrada i eixida i unes altres mesures organitzatives, mesures de seguretat i higiene i la no utilització de taquilles.

També s'hi va concretar aleshores l'opció de cada centre, segons les possibilitats:
- Els tres instituts, Historiador Chabàs, Sorts de la Mar i Maria Ibars, informaran en els pròxims dies sobre les modalitats d'ensenyament que s'aplicaran segons el curs i la disponibilitat d'espai, tenint en compte que la matriculació encara hi està oberta.
- Els col·legis concertats que també imparteixen Secundària donaran les classes de manera presencial.
- Tot l'alumnat d'Infantil i Primària assistirà a classe de manera presencial, respectant el nombre d'alumnes per aula que marquen les autoritats sanitàries i en 'grups bombolla' amb un número estable i limitat de membres.
- El servei de menjador es prestarà a les aules, per a evitar desplaçaments pel centre i el contacte amb tercers.

Respecte a la neteja dels centres públics de Primària, de la qual s'encarrega l’Ajuntament de Dénia, ja està previst un augment del 10% del contracte perquè cada col·legi dispose d'una persona de neteja també en horari de matí que reforce el servei habitual que es fa per les vesprades.

Anar al principi de la pàgina