Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia, elegida per a la posada en marxa d'una de les futures oficines d'habitatge XALOC de la Generalitat

El Ple va aprovar ahir, amb els vots de PSPV-PSOE, Ciudadanos, Compromís i Gent de Dénia i l'abstenció del Partit Popular, la firma d'un conveni amb la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat per a la posada en marxa a Dénia d'una de les futures oficines XALOC, que centralitzaran, amb finestreta única, les gestions en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana a la Comunitat Valenciana.
 
La nova oficina oferirà informació i assessorament sobre l'accés a un habitatge digne; tramitarà ajudes convocades pel Govern valencià en matèria d'habitatge; gestionarà el parc d'habitatges amb finalitats socials; hi inclourà un servei de mediació; promourà la transició cap a l'eficiència energètica i les energies renovables, entre uns altres serveis.
 
La col·laboració entre les administracions local i autonòmica comporta també la subvenció, amb uns 70.000 €, de la despesa derivada de la contractació del personal que hi treballarà a Dénia.
 
Segons ha destacat el regidor Óscar Mengual, encarregat de la negociació d'aquest conveni amb la Conselleria, "un gran avantatge per a la ciutat és que la nostra oficina comptarà amb els mateixos programes de gestió d'expedients que Generalitat; serà, per tant, un centre de treball que acostarà l'administració autonòmica a Dénia i comarca". A més, ha afegit, "de suposar un augment de personal tècnic especialitzat en habitatge que ens permetrà atendre una tipologia més extensa d'assumptes; la qual cosa es suma a la gran tasca que s'està fent ja en els darrers anys en aquesta matèria pels treballadors municipals". 
 
Per últim, Mengual ha volgut agrair la gran implicació de l'equip de la Conselleria d'Habitatge, "que tant ha apostat per aquesta iniciativa, en l'actual i en l'anterior legislatura". Agraïment que ha fet extensiu a la Corporació i al personal de l'Ajuntament de Dénia "que ha fet possible enllestir els informes preceptius amb tanta celeritat".
Dénia, elegida per a la posada en marxa d'una de les futures oficines d'habitatge XA...
Anar al principi de la pàgina