Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia informa els residents i l’empresariat de les condicions d’accessibilitat al carrer del Marqués de Campo

L’alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, s’han reunit hui amb els agents veïnals i econòmics de la zona de Marqués de Campo per tractar qüestions relacionades amb la peatonalització del carrer, que el govern municipal va fer efectiva en esclatar de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

En la reunió, sol·licitada per la plataforma que integra alguns comerciants, hostalers, veïns, professionals i venedors del Mercat, els representants municipals han explicat que la recuperació dels espais públics com estan fent altres ciutats europees és un dels principals punts del full de ruta del govern, que es va iniciar en la legislatura passada en altres indrets de la ciutat, com el carrer de la Mar, Sandunga o la plaça de l’Arxiduc Carles, amb bona acceptació ciutadana.

Amb l’arribada de la pandèmia, les accions de recuperació d’espais públics per a la ciutadania s’ha accelerat i s’ha fet efectiva en la glorieta del País Valencià i al carrer Campo per dos motius essencials. D’una banda, per a garantir la seguretat dels vianants en dos espais públics amb molta densitat de mobilitat i, d’una altra, per a vetlar per la seguretat de les persones en les terrasses dels establiments hostalers i  en les cues d’accés als comerços i entitats bancàries de la zona.

A més, l’alcalde recorda que el carrer del Marqués de Campo ja era per a vianants durant molts dies a l’any, en què es tancava per ser festiu, per a actuacions, per a celebracions festives o durant l’estiu.

Grimalt ha assegurat que la peatonalització del carrer Campo i la Glorieta no és una mesura sobtada, sinó meditada i recolzada amb altres accions de millora de l’accessibilitat com són el projecte de creació d’un transport públic urbà, l’estratègia d’ús de la bicicleta amb la implantació de zones 20/30, l’existència de 3.000 places d’aparcament gratuït “a menys de 15 minuts caminant del centre” i el projecte de smart city que introduirà la innovació tecnològica per a localitzar places d’aparcament disponibles. L’alcalde també ha recordat l’actual  campanya d’aparcament gratuït en els pàrquings privats del moll del Martell, el Raset i la Via, dirigida a la clientela dels establiments comercials, d’hostaleria i del mercat.

Tot i que comprén les reticències sorgides amb la mesura, Vicent Grimalt està convençut que la valoració final serà positiva, “igual que ha passat en altres zones de la ciutat que hem recuperat per als vianants”.

Quant a les preocupacions sobre l’accessibilitat a habitatges i locals del carrer que han manifestat els representants de la plataforma, Scotto els ha assegurat que la dinàmica de càrrega i descàrrega està dissenyada amb la Policia Local perquè es faça de manera segura i eficaç i que l’accés amb un vehicle als habitatges per causa justificada també es garantirà.

En este sentit, ja els ha concretat que, en cas de necessitar arribar a l’entrada de l’habitatge per a fer, per exemple, una mudança o traslladar estris pesats, sols caldrà telefonar a la Policia Local un dia abans i sol·licitar-ho. Si es requereix el pas per una qüestió d’emergència, es garantirà de manera immediata.

Els assistents a la reunió han acordat tornar a convocar una trobada d’ací a dos mesos per a avaluar els resultats de les mesures d’accessibilitat i ajustar el que siga necessari.

Per últim, els representants del govern municipal s’han compromés amb la plataforma a consensuar amb tots els afectats el calendari d’obres previstes als carrers de Ramón y Cajal, Carreró de Morand, Marqués de Campo i Cop, per a les quals l’ajuntament ha sol·licitat ajuda econòmica a la Diputació d’Alacant a través del pla provincial Planifica d’Inversions i Finançament en Infraestructures 2020-2023.

L’Ajuntament de Dénia informa els residents i l’empresariat de les condicions d’accessibilit...
L’Ajuntament de Dénia informa els residents i l’empresariat de les condicions d’accessibilit...
L’Ajuntament de Dénia informa els residents i l’empresariat de les condicions d’accessibilit...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina