Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El conseller Martínez Dalmau i l'alcalde de Dénia signen un conveni per a impulsar el projecte de l'Oficina d'Habitatge Xaloc

Dotat amb un pressupost de 69.600 euros, l'acord té caràcter anual i preveu el servei de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, han signat aquest migdia a la Sala de Plens de l'ajuntament el conveni de col·laboració que estableix les condicions per al desenvolupament d'un projecte d'oficina d'habitatge de la futura xarxa Xaloc. Es tracta d'un servei de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana. L’Ajuntament de Dénia va acordar subscriure aquest conveni amb la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en el ple del mes d'agost passat. Amb la seua formalització, Dénia es converteix en el segon municipi de la Comunitat Valenciana a adherir-se al projecte de xarxa d'oficines d'habitatge Xaloc de la Generalitat.

Martínez Dalmau ha tingut paraules d'agraïment per a l'alcalde i la regidora d'Habitatge, Cristina Morera, i ha manifestat que "signar aquest conveni significa atendre les necessitats reals de la gent i fer comarca i territori". Grimalt, per part seua, ha afirmat que la creació d'aquest servei siga, probablement, el projecte més important de la present legislatura.

 També s'ha referit a la importància de la finestreta única per a acostar les polítiques d'habitatge a la gent i perquè Dénia "siga un municipi de referència en gestió d'habitatge i de regeneració urbana".

La Xarxa d'Administracions Locals i Comarcals d'Habitatge Xaloc es contempla com un organisme col·laborador de la Generalitat per a oferir un servei integral de gestió que incloga informació, mediació social, assessorament en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana, facilitar l'accés a un habitatge digne a la ciutadania i propiciar la integració dels espais urbans.

A través del conveni, s'encomanen a l'Ajuntament cinc unitats de servei: unitat de finestreta única en matèria d'habitatge, la de rehabilitació d'edificis i regeneració urbana, la de gestió de l'hàbitat, la unitat de protecció de la tinença de l'habitatge, la de rehabilitació i eficiència energètica i la de l'Observatori Local de l'Habitatge.

Així mateix, es preveu la constitució d'una comissió de seguiment per al bon funcionament de l'oficina, que estarà formada per tres representants de la Conselleria i altres tres de l'Ajuntament de Dénia.

El conveni té un pressupost de 69.600 euros i una duració de dotze mesos.

El conseller Martínez Dalmau i l'alcalde de Dénia signen un conveni per a impulsar el pr...
El conseller Martínez Dalmau i l'alcalde de Dénia signen un conveni per a impulsar el pr...
El conseller Martínez Dalmau i l'alcalde de Dénia signen un conveni per a impulsar el pr...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina