Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Joventut porta a Dénia #LaFórmulaSecreta per a l’educació en valors a través del joc i la lectura

Com a primera activitat s’ha organitzat un escape room a la Biblioteca Pública Municipal el 6 de novembre

Un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers del temps, una aventura d’amor… Són els ingredients de #LaFórmulaSecreta, la nova aposta de l'IVAJ Carnet Jove pels llibres, el joc, l’aprenentatge en valors i l’experiència interactiva mitjançant la lectura.

El Departament de Joventut de Dénia s'ha unit a l'IVAJ en aquesta iniciativa perquè la joventut de Dénia puga gaudir de prop d'una experiència multidimensional articulada per la lectura d'un obra magnífica.

#LaFòrmulaSecreta és una invitació al viatge lector, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs i infinitat d’activitats virtuals i presencials entorn a una obra literària, on els lectors, les persones joves, es convertiran en els protagonistes d’un món d’experiències creat al voltant d’un llibre, L’efecte Frankenstein, i de la seua autora, l’ alacantina Elia Barceló, que acaba de ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2020 per l'autoria d'aquesta trepidant novel·la.

Es tracta d’una iniciativa que incideix en l’educació en valors amb ferramentes d’oci educatiu i mitjançant una plataforma digital innovadora, LEA Lectura Abierta, que és una innovadora plataforma digital que enriqueix l’experiència lectora amb fórums, wikis, vídeos, audios, experiències presencials i altres activitats col·laboratives, socials i creatives.

LEA Lectura Abierta ha dissenyat una lectura col·laborativa lúdica i formativa d’una obra, L’efecte Frankenstein, que permetrà educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

I com a primera parada d'aquest emocionant viatge... un escape room! Amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Municipal hem preparat per a la vesprada del divendres 6 de novembre una activitat amb la qual ens introduirem plenament en l'experiència que proposem, on els nostres joves hauran de superar les proves per a formar part d'una lògia secreta, que estarà al càrrec de valuoses missions en aquesta aventura.

Per a inscriure's cal tindre entre 12 i 18 anys i reomplir el formulari que es troba a l’enllaç següent: https://forms.gle/9N7kZBChdz2MhUwBA . L'aforament és limitat, per la qual cosa es recomana fer la inscripció el més aviat possible.

L'activitat serà en grups reduïts i s'aplicaran les mesures d'higiene i prevenció contra la COVID-19, pel que cada participant haurà d'acudir amb la seua mascareta.

Us esperem!!

Joventut porta a Dénia #LaFórmulaSecreta per a l’educació en valors a través del joc i la le...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina