Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia participa en la redacció del primer Pla Estratègic Nacional d'Economia Creativa i Sostenible

La proposta parteix de la Xarxa de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya

Dénia participarà directament la redacció del que serà el primer pla estratègic europeu d'àmbit nacional en Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible 2030, que impulsa la Xarxa de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya. Un total de 16 ciutats van participar aquest dijous en la trobada que va decidir elaborar la proposta. Dénia, pertanyent a la xarxa des de 2016 i en la seua qualitat de Ciutat Creativa UNESCO, forma part de la comissió que treballarà i aportarà idees sobre el Turisme Cultural i Creatiu, en la qual s'integra la Gastronomia.

 

L'objectiu és dissenyar un model de desenvolupament urbà i rural que facilite canvis estructurals i estratègies de col·laboració, i promoga la transversalitat de la creativitat i innovació, el disseny d'indicadors dinàmics i relatius, així com l'impuls de la cultura de proximitat.

 

Des de la xarxa s'entén que la pandèmia mundial de la COVID-19 ha vingut a posar de manifest que estem davant una nova era de canvis irreversibles, que converteix a la creativitat i innovació en recursos estratègics de primer ordre per a les ciutats i territoris: “La nostra Xarxa ja en els seus estatuts aprovats en 2016, anticipava i recull un canvi de model, i va nàixer precisament per a promoure la transformació urbana i territorial del nostre país després de la crisi financera del 2007 i el declivi del model industrial. Ara es reafirma, amb l'actual crisi sanitària, amb un canvi de paradigmes en l'econòmic, tecnològic, cultural, social, mediambiental i territorial, que s'abordaran en aquest pla”.

 

En la direcció i supervisió dels treballs figura un Comité Tècnic de 4 consultors, 8 investigadors i tècnics de les administracions locals d'integrades en la xarxa, que proporcionaran dades reals per al desenvolupament d'aquest pla de transformació a través d'una mostra pilot presa entre 25 i 30 socis de la xarxa (ciutats, regions, pobles, illes, ciutats autònomes…).

 

La proposta de Pla Nacional Estratègic resultant veurà la llum l'any pròxim, 2021, declarat per l'ONU com l'Any Internacional de l'Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible.

 

La xarxa de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya es va constituir formalment en 2016 i reuneix ciutats grans, mitjanes i xicotetes, pobles, diputacions, comarques, capítols o mancomunitats de tot l'estat.

Dénia participa en la redacció del primer Pla Estratègic Nacional d'Economia Creativa i ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina