Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia es posiciona com a destinació d'experiències saludables oferint noves rutes de marxa nòrdica i ciclisme en carretera

Turisme Dénia ha posat en funcionament l'oferta de cinc itineraris de marxa nòrdica i setze rutes de cicloturisme de carretera en una clara aposta pel gaudi de la naturalesa i la pràctica d'un turisme sostenible i saludable.

 

Les rutes estan disponibles en la pàgina web de turisme Dénia, www.denia.net i en la plataforma Wikiloc, dins del nou perfil del Departament de Turisme (DÉNIA TURISMO), en llengua castellana, valenciana i anglesa.

 

Respecte a les rutes de marxa nòrdica, s'han dissenyat tenint en compte diferents dificultats i distàncies, que van des dels 6,75 quilòmetres fins a la més llarga, de quasi 14 quilòmetres, perquè puguen gaudir-les diferents tipus de públic. Aquests itineraris discorren per entorns naturals com la Via Verda, la zona “vora mar” de la Marineta Cassiana i la costa de les Rotes, el camí de la Colònia, el Racó del Bou-cova de l’Aigua i el cap de Sant Antoni.

 

Els itineraris compten amb panells explicatius a l'inici de cada ruta. Tant la realització de continguts com la senyalització han sigut dissenyats per l'empresa Tururac, de Dénia, especialitzada en turisme actiu i equipament de recursos turístics.

 

Ciclisme en carretera

 

Les rutes de ciclisme han sigut elaborades per l'empresa especialitzada en turisme actiu Aventura Pata Negra, també de Dénia. L'oferta es compon de 16 rutes de ciclisme en carretera per a ciclistes amateurs o professionals, amb dificultat des de moderada fins a alta.

 

La ruta més curta és de 38,84 quilòmetres i la més llarga de 161,39 quilòmetres. Totes elles ixen i tornen a Dénia, recorrent àrees com la Vall de Gallinera, Vall de Laguar, Coll de Rates, Vall del Pop, Pla de Petracos, port de Bèrnia, embassament de Beniarrés o el port de Tudons.

 

El llançament d'aquestes 16 rutes evidencia les estupendes condicions de Dénia i els seus voltants com a àrea per a la pràctica de ciclisme amb entorns de gran bellesa i recorreguts amb dificultats i pendents diverses. 

 

D'aquesta forma, Turisme Dénia impulsa no sols el ciclisme com a producte de turisme actiu sinó també el producte “estades esportives a Dénia” per a atraure a equips ciclistes que vulguen realitzar entrenaments ací, tenint en compte, així mateix, que diversos hotels de Dénia, com el Dénia Marriott i Los Ángeles, ja ofereixen allotjament amb els serveis demandats per aquest perfil de visitants.

 

Estratègia de diferenciació

 

L'elaboració de tots dos tipus de rutes forma part del pla d'acció del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Dénia cap a la sostenibilitat turística i l'impuls d'activitats i experiències saludables, ja siguen experiències gastronòmiques, o de turisme de naturalesa o turisme d'estades esportives, apostant per la diferenciació de productes turístics.

 

Dénia compta amb un producte de turisme de naturalesa molt potent, amb més de 30 empreses especialitzades en una gran diversitat d'activitats i amb uns entorns únics de gran valor ecològic on practicar-les.

Dénia es posiciona com a destinació d'experiències saludables oferint noves rutes de mar...
Dénia es posiciona com a destinació d'experiències saludables oferint noves rutes de mar...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina