Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia destina  106.000 euros a ajudes per a autònoms i pimes

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Dénia ha aprovat esta setmana la concessió definitiva de 106.017,04 euros en ajudes per autònoms a un total de 97 sol·licitants. Les ajudes atorgades estan cofinançades per la Diputació Provincial d’Alacant i l’Ajuntament de Dénia.

 

Cal recordar que l’objecte d’aquestes ajudes és el foment de l’activitat econòmica a Dénia davant els greus perjudicis provocats per la suspensió d'activitats que anava aparellada a la declaració de l'estat d'alarma per la COVID-19. S’espera aportar liquiditat a les persones autònomes, altres col·lectius subjectes a mutualitats, pimes i microempreses del municipi per a contribuir a facilitar el compliment de les seues obligacions empresarials i el manteniment de l'activitat.

 

L’ajuda anava destinada a subvencionar despeses com ara el lloguer mensual del local de negoci, les despeses de consultoria i assessoria realitzades com a conseqüència de la situació de l'estat d'alarma, les despeses de contractes de subministrament d'energia, aigua, telèfon o internet i unes altres referides a l’activitat empresarial directament afectada per la crisi sanitària.

 

 

Despeses de Serveis Socials

 

Així mateix, la junta ha aprovat esta setmana una despesa de 28.646 euros per a abonar la totalitat de les sol·licituds d'ajudes d'emergència social presentades durant el mes de desembre.

 

Segons ha explicat la regidora de Polítiques Inclusives, Cristina Morera, d’abril a desembre d’enguany s’han rebut més de 1.900 sol·licituds d’ajudes d’emergència social i s’hi han destinat un total de 623.948,01 euros, quantitat que ultrapassa considerablement els 230.000 euros pressupostats inicialment en els comptes de 2020 per a esta partida. 

 

Morera ha destacat que la despesa en benestar social per a fer front a la situació d’emergència social originada per la pandèmia és d’uns 900.000 euros (623.948,01 € en ajudes emergència social, vora 9.000 euros en despeses de caixa fixa, vora 60.000 € en vals de supermercat que es donen per a l’adquisició de productes de primera necessitat en els supermercats, la contractació de més personal a Serveis Socials per a fer front a la demanda, amb un pressupost destinat de 62.690 euros, i vora 150.000 euros en ajudes de menjador de setembre a desembre, complementàries a les de Conselleria, ajudes de lloguer Covid destinades a persones d’extrema vulnerabilitat i subministrament energètic; ajudes a l’escolarització de 0 a 3 anys i ajudes de despesa de l’habitatge habitual a famílies de renda baixa).

 

Programa EMPUJU

 

D’una altra banda, dilluns que ve comencen a treballar en diferents departaments de l’Ajuntament de Dénia les quatre persones desocupades menors de 30 anys contractades a través del programa EMPUJU que subvenciona el Labora. Es tracta de quatre contractacions laborals a jornada completa per un període de 12 mesos.

 

Les quatre persones contractades prestaran servei, en base a la seua qualificació i formació, en l’oficina del Mercat, el Servei d’Ajuda a Domicili,  la residència de Santa Llúcia i Creama.

 

Les polítiques d’ocupació i la gestió de subvencions del Labora han propiciat que l’Ajuntament de Dénia contracte durant el 2020 a 58 persones i haja destinat més de 800.000 euros, entre subvencions i aportacions municipals, a la contractació de personal.

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina