Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El nou Centre Integrat Públic de Formació Professional ‘Gent de mar’ se situarà en un edifici de nova construcció en el port de Dénia

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha anunciat hui que el Centre Integrat Públic de formació Professional on s'impartiran cicles formatius de la família marítim pesquera, entre altres, ocuparà un edifici de nova construcció en sòl portuari, de titularitat autonòmica. Grimalt ha indicat que s'està treballant, amb les  Conselleries de Territori i d'Educació, en les possibles ubicacions del nou centre, batejat com Gent de mar; i ha pogut avançar que serà “un edifici molt integrat en l'entorn portuari”, que podria començar a construir-se en el curs 2022/2023 amb fons del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

 

El projecte del Centre Integrat Públic de Formació Professional ‘Gent de mar’ ve gestant-se des de l'any 2019 i ha anat prenent forma en les successives reunions de treball que Grimalt i els seus regidors de l'equip de govern han mantingut amb el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia. Des del principi, els representants municipals van plantejar la creació a Dénia d'un centre on s'impartiren estudis relacionats amb els temes de la mar, des de l'òptica de la marina mercant, la pesca i també l'esport. Per a això s'ha consultat amb els diferents sectors implicats -les confraries de pescadors de la comarca, empreses del sector pesquer, instituts d'ensenyament i la naviliera Baleària, que opera des del port de Dénia- per a conéixer els seus suggeriments i necessitats.

 

Es tracta d'un projecte “molt important per a nosaltres”, ha afegit l'alcalde, que enllaça matèries molt relacionades amb la ciutat, com la mar i també l'hostaleria, el turisme i la cuina. I és que en el CIPFP Gent de mar està previst impartir, a més dels cicles de la família marítim pesquera (Grau mitjà de manteniment i control de maquinària de vaixells i embarcacions i Grau superior d'organització del manteniment de maquinària de vaixells i embarcacions), quatre cicles de turisme i hostaleria, que amplien l'actual oferta de l'IES Maria Ibars, i altres quatre de Comerç i màrqueting que ampliaran la de l'IES Historiador Chabás.

 

Grimalt ha volgut destacar que el nou centre també complirà una demanda que la Confraria de Pescadors de Dénia porta temps sol·licitant, ja que inclourà en la seua oferta formativa els cursos de capacitació que han de realitzar els mariners i que actualment han d'anar a cursar a Alacant.

 

Els cicles de la família de turisme i hostaleria se centralitzaran en el CdT Marina Alta, inclòs el cicle superior de cuina que actualment s'imparteix en l'IES Maria Ibars. En aquest institut, la Conselleria d'Educació té previst implantar, el pròxim curs, el cicle formatiu d'indústria agroalimentària, una aposta formativa “molt valenta” i necessària a la comarca, en paraules de Grimalt.

 

Per a la regidora d'Educació, Melani Ivars, el projecte del nou CIPFP Gent de mar “multiplicarà les opcions i possibilitats de l'alumnat de Dénia i de la comarca” i, amb el futur campus universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d'Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica a Dénia, “transformarà l'àmbit educatiu de la ciutat”. Segons ha indicat, la creació del centre integrat compleix el doble objectiu de, d'una banda,  ampliar l'oferta educativa del municipi i la comarca i, per una altra, “ajudarà a impulsar l'economia del nostre entorn”.

 

En un altre ordre de coses, Vicent Grimalt ha informat que s'està treballant amb el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial en la possibilitat de construir un nou conservatori a Dénia dins del Pla Edificant.

El nou Centre Integrat Públic de Formació Professional ‘Gent de mar’ se situarà en un edific...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina