Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La fase de presentació de propostes dels pressupostos participatius 2022 finalitza amb un important increment de la participació

Els cinquens pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament de Dénia estan complint un dels principals objectius de la convocatòria: implicar la ciutadania en la presa de decisions per a millorar la ciutat. Així, una vegada finalitzat el termini de presentació de propostes d’esta edició, s’ha produït un important increment de la participació, amb més de 600 propostes rebudes i un total de 435 persones participants.

Les propostes són d’allò més variades i les més repetides tenen a veure amb la construcció o renovació de voreres, millora de la seguretat dels accessos als centres educatius, asfalt de carrers i carrils bici. També s’hi mostra un gran interés per dotar als parcs i zones verdes d’instal·lacions de jocs, aparells de gimnàstica, zones per a gossos i circuits per a corredors i caminants, entre altres equipaments.

Enguany, a més, es volia incloure a la població infantil i adolescent per a fomentar-ne la participació, seguint les recomanacions del Pla Local d’Infància i Adolescència. Amb eixe motiu es va fer arribar als centres educatius fullets informatius i una carta al professorat convidant a la participació i s’ha aconseguit una excel·lent resposta.

Més de 200 escolars han presentat 386 propostes, de manera individual o per cursos, després de debatre-les en les seues classes. Des de l’Ajuntament de Dénia es vol agrair especialment la participació de  l’alumnat de l’IES Sorts de la Mar, dels cursos de 2n d’automoció i de 3r de l’IES Maria Ibars, els tres programes formatius de CREAMA (comerç, suport a vaixells i manteniment de muntanyes) i els cursos de 6é del col·legi Paidos.

Els tècnics municipals estan en aquests moments estudiant totes les idees presentades per a valorar la seua viabilitat i agrupar les propostes repetides o similars per tal d’elaborar el llistat de projectes que passaran a votació popular a partir del 14 d’abril.

El regidor de Participació Ciutadana, Pepe Doménech, recorda que per a 2022 la quantitat destinada als pressupostos participatius s’amplia en 50.000 euros respecte a l’edició anterior i es fixa en 350.000 euros.

La fase de presentació de propostes dels pressupostos participatius 2022 finalitza amb un im...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina