Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Espai Fester de Dénia s’ubicarà en l’actual centre infantil El Rodat

L’Ajuntament de Dénia acorda amb la Junta Local Fallera i la Federació de Moros i Cristians la cessió de les instal·lacions de l’avinguda d’Alacant per a espai museístic i d’usos múltiples de les entitats festeres

“Hui complim amb una reivindicació històrica del món fester de la ciutat presentant el que serà l’Espai Museu Fester de Dénia”. Amb estes paraules del regidor de Festes, Óscar Mengual, ha començat la roda de premsa en què s’ha anunciat que el futur Espai Fester s’ubicarà en les instal·lacions que ara ocupa el centre infantil del Pou de la Muntanya, conegut com a El Rodat, en l’avinguda d’Alacant. Abans de fer l’anunci, l’Ajuntament de Dénia va polsar l’opinió de l’Assemblea fallera, integrada per representants de les comissions falleres de Dénia i la Junta Local Fallera, i la Federació de Moros i Cristians (FEMMICC), que acceptaren de bon grau la proposta.

 

Tant el vicepresident de la Junta Local Fallera, Antonio Vargas, com el president de la FEMMICC, Jaime Ferrer, han fet públic el seu agraïment al govern municipal per donar resposta a una reivindicació que ve de llarg i fer-ho en uns moments tan complicats per al món fester, de manera que la notícia ha arribat com una  “alenada d’aire fresc”, en paraules de Ferrer.

 

Les instal·lacions del futur Espai Fester inclouen un edifici de dues plantes, d’uns 230 metres quadrats cadascuna, els patis exteriors que l’envolten, així com el parc infantil annex. La idea és, segons ha indicat l’alcalde, Vicent Grimalt, crear un espai amb una part d’exposició de material relacionat amb les falles i els moros i cristians i la resta, incloent-hi les zones exteriors, per a uns altres usos.

 

A este respecte, l’alcalde, Vicent Grimalt, ha assenyalat que “l’espai té moltes possibilitats i, tot i que no podrem iniciar la remodelació fins que les unitats d’infantil es traslladen al nou aulari que es construirà al Pou de la Muntanya, sí anem a començar a treballar en el projecte, que es farà en col·laboració amb les entitats festeres”.

 

Tot i que no s’han concretat dates, es preveu que el nou aulari d’infantil del Pou estiga finalitzat en 2022 i l’Espai Fester que l’ajuntament cedirà a les entitats siga una realitat durant el primer semestre de 2023.

 

L’Espai Fester de Dénia s’ubicarà en l’actual centre infantil El Rodat
L’Espai Fester de Dénia s’ubicarà en l’actual centre infantil El Rodat
L’Espai Fester de Dénia s’ubicarà en l’actual centre infantil El Rodat

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina