Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia es suma a l'aposta per la mobilitat sostenible i col·laborativa de la mà de l'app Journify

Les persones usuàries que participen en trajectes que tinguen Dénia, la Xara i Jesús Pobre com a punt de partida o destinació estaran exemptes de les comissions del servei. Per cada trajecte, punts bescanviables per descomptes al comerç local

L'Ajuntament de Dénia s'uneix a l'start up valenciana Journify per a promoure a la ciutat la mobilitat sostenible i col·laborativa a través del servei de carpooling, cotxe compartit, de l'app, i reduir l’entrada massiva de vehicles particulars ocupats per un únic conductor.

L'adhesió del consistori a la iniciativa de Journify permet que les persones usuàries que hi participen en trajectes que tinguen Dénia, la Xara i Jesús Pobre com a punt d'eixida o d'arribada estiguen exemptes de les comissions habituals del servei (entre un 10 i un 15% de les tarifes, que oscil·len entre 7 i 9 cèntims per seient).

La iniciativa, a més, incorpora el vessant de la promoció del comerç local mitjançant el repartiment de punts (4 per trajecte), entre els usuaris, bescanviables per descomptes en els establiments de la ciutat que s'hi sumen. En la mateixa app, aquests comerços adherits a la campanya poden ser consultats, de manera que aconsegueixen una nova plataforma de difusió i publicitat i sense que la participació en el projecte els comporte cap despesa. Fins al moment, una quinzena de comerços de Dénia formen ja part del llistat.

Segons ha explicat el regidor Javier Scotto, de Protecció Ciutadana, àrea que inclou les matèries de mobilitat i transport, allò que diferencia Journify d'unes altres aplicacions de cotxe compartit és "la seua orientació específica a trajectes interlocals, a partir de 15 km, les distàncies que en la nostra comarca necessiten ser cobertes per la falta d'un servei de transport públic amb una periodicitat que el faça funcional per al dia a dia".

Scotto ha assenyalat també que amb aquesta fórmula "es regula una pràctica ja habitual, la de compartir cotxe entre veïns o coneguts que s'han de desplaçar a una altra població. L'app el que vol és facilitar i ampliar eixos contactes; garantir seguretat als usuaris, ja que els trajectes estan geolocalitzats; i, a més, oferir unes recompenses a les persones que aposten per la mobilitat sostenible". “Aquesta proposta vol pal·liar les carències de transport públic comarcal, que la pròpia ciutadania s'ha autogestionat fins ara a través del cotxe compartit”.
“Si podem assolir més de 1.500 rutes d’eixida i entrada al municipi, com barallen els estudis previs en la nostra zona, estarem aconseguint una importantíssima reducció del nombre de vehicles que circulen pels nostres carrers i, per descomptat, una reducció considerable de la contaminació”, ha afegit l’edil.

La col·laboració de l’Ajuntament de Dénia amb Journify, que s’emmarca en l’estratègia de desenvolupament del projecte Dénia smart city, també comporta per al consistori la recepció permanent i actualitzada de dades d’interés per a la gestió de la mobilitat i les polítiques mediambientals: nombre d’usuaris del servei, estalvi econòmic (que es calcula que pot rondar els 2.000 € anuals per als usuaris que opten per compartir cotxe), reducció d’emissions de CO2 (1,7 tones per persona que comparteix vehicle a diari), entre unes altres.
 
Com començar a usar Journify a Dénia, la Xara i Jesús Pobre

Només cal descarregar-se al mòbil l’app, per a Android o iOS, i crear-s’hi un perfil d’usuari. Segons si som passatgers o conductors, buscarem i seleccionarem la ruta d’un altre usuari que ens interesse o publicarem un nou trajecte per a trobar companys de viatge.

L’app també inclou informació sobre la normativa COVID-19 amb la qual han de complir els usuaris del servei.
 
Si tinc un comerç i m’hi vull adherir

Els establiments de Dénia, la Xara i Jesús pobre que vullguen beneficiar-se, de manera completament gratuïta, de les possibilitats de promoció que els ofereix l’Ajuntament de Dénia i Journify poden omplir el formulari que trobaran a l’enllaç següent:

https://marketing051169.typeform.com/to/AahgBVgL
 
Més sobre Journify: www.journify.es

L'Ajuntament de Dénia es suma a l'aposta per la mobilitat sostenible i col·laborativ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina