Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia participa en el programa formatiu de el projecte Missions València 2030

Dénia participa en el programa formatiu de el projecte Missions València 2030, que va començar ahir a impartir-se en el centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València. L'objectiu dels tallers, organitzats per la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Universitats i Las Naves, és acompanyar els municipis seleccionats per a participar en aquesta iniciativa pilot en la recerca i implementació d'estratègies d'innovació per a millorar la vida de la ciutadania .

Les quatre sessions formatives previstes es desenvoluparan durant els mesos de setembre i octubre, tallers que els ajuntaments hauran de replicar a les localitats.

Els tres primers, desenvolupats aquesta setmana, s'han centrat en: la Identificació de reptes urbans mitjançant el diagnòstic participatiu; la Identificació dels models de ciutat i àrees de rellevància del municipi, a través de la història visual (eina que ajuda a imaginar-hi i descriure el futur ideal); i l'Elaboració d'un marc estratègic, a partir d'un exercici de pluja d'idees.

L'últim taller s'impartirà online al llarg d'octubre i consistirà en l'elecció de les missions d'innovació per part dels municipis, amb la finalitat de crear un catàleg de missions d'innovació.

La directora general d'Innovació, Sonia Tirado, ha destacat que aquest programa vol ajudar els municipis en el camí cap a la "triple transició: digital, verda i social, que estem vivint i que ha d'arribar a cada racó de la Comunitat Valenciana per a ser el territori intel·ligent, sostenible i inclusiu que volem ser".

Dénia forma part dels sis municipis seleccionats juntament amb Alfàs de Pi, Vila-real, Onda, Ontinyent i Riba-roja. Els departaments municipals de Participació i Modernització i l'Oficina de la Innovació són els encarregats del seguiment d'aquest projecte, que enllaça amb el treball que està desenvolupant l'ajuntament per a la implementació a nivell local dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), ara en fase de diagnòstic de les polítiques públiques.

Les conclusions d'aquest programa pilot es reuniran en un kit d'eines que podrà aprofitar qualsevol municipi.

Dénia participa en el programa formatiu de el projecte Missions València 2030
Dénia participa en el programa formatiu de el projecte Missions València 2030

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina