Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El servei de vigilància i socorrisme de Creu Roja a les platges de Dénia tanca l'estiu amb un rècord d'assistències

Al llarg de la temporada 2021 s'hi han realitzat més de 4.000 atencions

Les assistències realitzades pel voluntariat de Creu Roja a les platges de Dénia han pujat aquest estiu a un total de 4.234 serveis, xifra que suposa un rècord comparada amb les estadístiques dels últims quatre anys. Durant la temporada turística, entre el 5 de juny i el 26 de setembre, el dispositiu de vigilància, amb un centenar de socorristes cobrint la línia de costa vuit hores diàries, tot i que els rescats s'hi han disparat, el nombre de morts ha estat 0 per segon any consecutiu.

Respecte a la temporada del 2020, estiu també marcat per les restriccions de la COVID, amb 1.903 assistències, l'augment d'aquest any suposa un increment del 123%, a causa, sobretot, de les picades de meduses i peixos aranya, entre uns altres. Només durant els mesos de temporada alta (juliol i agost) es van dur a terme 3.301 assistències per picades de diferent índole.

D'una altra banda, la platja que més assistències sanitàries ha registrat per traumatismes (ferides, contusions, etc.) ha estat, com habitualment ocorre, la platja de les Rotes, que en triplica el nombre comparada amb altres zones de litoral denier. En els mesos de juliol i agost, 235 assistències per traumatismes en aquest punt.

Les assistències realitzades pel personal tècnic d'ambulància de Creu Roja han estat 89, de les que 44 han requerit trasllat a l'hospital o centre sanitari. En uns altres rescats el trasllat el va portar a terme el SAMU o fins i tot un helicòpter (com en el cas de diversos rescats localitzats a les Rotes).

On més s'ha requerit aquest servei d'ambulància ha estat a la platja de la Punta de Raset, amb 28 intervencions, motivades, sobretot, per les assistències per incidents en l'atracció unflable, seguida per les Marines i les Rotes.

Pel que fa a el nombre d'assistències de tipus social, la temporada de bany s'ha saldat amb 482 serveis de bany assistit (cadira amfíbia i crosses) i col·laboració en la búsqueda de 25 persones extraviades (21 menors).

Els recursos humans de Creu Roja han comptat aquest estiu amb el reforç material d'una posta sanitària en cada platja, torres de vigilància a els Molins, les Marines i les Rotes, 28 cadires de vigilància, una ambulància UCI, dos motos aquàtiques, 3 quads, tres embarcacions de salvament, un caiac i tres bicicletes.

El servei de vigilància i socorrisme de Creu Roja a les platges de Dénia tanca l'estiu a...
El servei de vigilància i socorrisme de Creu Roja a les platges de Dénia tanca l'estiu a...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina