Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia presenta el projecte del CIFP Gent de Mar

L'edificació de 4.000 m² acollirà estudis marítim-pesquers, de comerç i màrquetin i d'administració i gestió

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, i l'edil d'Educació, Melani Ivars, han comparegut hui, dimecres 29, en roda de premsa per a fer públic el projecte del nou Centre Integrat de Formació Professional Gent de Mar.

 

El centre, com ha explicat Ivars, se situarà en l'actual parquin de la zona del Raset, en el port. Ripoll, per part seua, ha assegurat que la parcel·la d'uns 6.000 m² albergarà un edifici dotat amb biblioteca, sala polivalent comuna, gabinet psicològic, magatzems, consergeria, i una zona administrativa i de secretaria, a més de sales de tutories, professorat, AMPA, associacions d'alumnes i de visites. Mentre que en l'exterior, al voltant dels 4.000 m² construïts, s'instal·laran zones enjardinades, un aparcament, porxos i circulacions exteriors. 

 

La construcció tindrà fins educatius, els quals es vincularan a tres àrees d'estudis: la marítima-pesquera, la comercial i de màrquetin i la d'administració i gestió. S'estima que l'edifici, amb una superfície útil de 3.700 m², tindrà una capacitat de 570 places per a alumnat.

 

La redacció de projecte i l'assistència han tingut un cost total amb IVA de 2467.556 euros; mentre que l'execució de l'obra té un pressupost de 9.238.177 euros (IVA inclòs).

 

Disseny de l'edifici

 

L'edil de Territori i Qualitat Urbana ha volgut mostrar la distribució de la futura edificació mitjançant un plànol 3D; en ell, es podia observar un pati interior d'uns 700 m², un accés amb un gran atri en graderia i la ubicació en la zona central de les aules polivalents. La façana tindrà unes dimensions de 85 per 48 m i 9.5 m d'altura, i es realitzarà amb diferències de textura superficial i en dos colors, la qual cosa es tradueix en la dualitat que defineix la costa, l'aigua i l'arena. Aquesta emprarà ceràmica ventilada per a evitar el calor.

 

Els jardins funcionaran com a patis d'il·luminació i ventilació per a les aules centrals i zona d'esplai en la planta baixa. Com ha explicat Ripoll, el projecte busca l'entrada de la màxima llum natural possible a les aules, la qual entrarà per dos costats diferents. A més, assegura l'edil, s'ha buscat crear un edifici “atractiu en l'entorn”.

 

L'oferta educativa

 

La regidora d'Educació, per part seua, ha exposat com serà l'oferta educativa en el futur centre; consistent en “3 famílies professionals amb diferents cursos dins”.

 

•    Marítim-pesquer
-Grau mitjà de manteniment i control de maquinària de vaixells i embarcacions.
-Grau superior d'organització del manteniment de vaixells i embarcacions.

Comptaran amb 2 aules polivalents, 3 espais específics de manteniment de màquines, electricitat i fluids, 1 sala de simulació, 1 aula de seguretat marítima, 1 aula de primers auxilis i 1 àrea de lluita contra incendis. Aquestes instal·lacions se situaran en la planta baixa per les necessitats específiques de la gran maquinària i les instal·lacions requerides per als estudis.

 

•    Comerç i màrquetin 
-Grau de formació bàsica de serveis comercials.
-Grau mitjà en activitats comercials.
-Grau superior en gestió de vendes i espais comercials.
-Grau superior en màrquetin i publicitat.

Comptaran amb 3 aules polivalents, 2 tallers específics, 4 aules tècniques de comerç i 2 aules específiques de màrquetin i un aparador exterior.

•    Administració i gestió
-Grau de formació bàsica de serveis administratius.
-Grau mig tècnic en gestió administrativa.
-Grau superior en administració i finances.

Comptaran amb 2 aules polivalents, 3 tallers d'administració i 2 aules d'administració i gestió.

 

Grimalt ha comentat que en un primer moment es va pensar a situar en el Gent de Mar els estudis de cuina i gastronòmics, però es mantindran en el CDT per a “aprofitar les infraestructures ja existents”. De la mateixa forma, ha explicat la incorporació al nou espai de graus ja presents a Dénia com una manera de “descongestionar el Maria Ibars i el Chabàs”.

 

Com continua el procés?

 

Després d'aquesta presentació als mitjans, el següent pas, segons explica Ripoll, és fer arribar la memòria bàsica a la comunitat educativa perquè presente les seues aportacions al projecte. Una vegada ultimada la memòria, es farà arribar a la Generalitat perquè, de ser acceptada, es produïsca la delegació de competències, procedint-se a l'aprovació del projecte i licitació d'aquest.

 

Paral·lelament a aquest procés, segons ha comentat Grimalt, s'ha de realitzar la tramitació per a la concessió de la parcel·la amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i la seua posterior cessió a la Conselleria d'Educació.

 

La construcció del nou centre comptarà amb finançament del programa ‘Edificant’ de la Generalitat Valenciana.
 

L'Ajuntament de Dénia presenta el projecte del CIFP Gent de Mar
L'Ajuntament de Dénia presenta el projecte del CIFP Gent de Mar
L'Ajuntament de Dénia presenta el projecte del CIFP Gent de Mar

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina