Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia constituïx la Mesa Intersectorial de Salut Pública

La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Dénia, ha constituït, hui dijous 28 de març, la Mesa Intersectorial i de Participació per a l'Acció Comunitària en Salut. La reunió ha tingut lloc a les 9.30 hores a la Casa de la Cultura, la finalitat de la qual era, a més de constituir la taula, debatre el reglament i els objectius a secundar en pròximes convocatòries.

 

La sessió ha començat amb la constitució del regidor de Salut Pública, Rafa Carrió, com a president de la mesa, que ha destacat la importància d'esta iniciativa per a promoure la salut de la comunitat. “Amb este primer pas, l'Ajuntament de Dénia reafirma el seu compromís amb la millora del benestar i la qualitat de vida dels seus ciutadans, fomentant la participació ciutadana activa en la presa de decisions i accions relacionades amb la salut pública”.

 

A la reunió, que té una finalitat d'actuació transversal, han assistit diverses regidories de l'Ajuntament de Dénia (Joventut, Esports, Participació Ciutadana, Medi Ambient, Benestar Social i Educació), alguns tècnics municipals, així com algunes associacions locals relacionades amb la salut. Tots ells han participat en un debat molt constructiu, aportant els seus diferents punts de vista, i compartint les seues experiències, del qual eixiran els objectius i les estratègies a seguir en matèria de salut pública.

 

La Mesa, que és un òrgan de treball intermediari al Consell de Salut Bàsica, està concebuda com un espai de participació municipal conformada per entitats locals adherides en el Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, així com de l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS). Cal recordar que Dénia es va adherir a l'estratègia nacional al març de 2023, assumint els eixos centrals de la iniciativa, com són facilitar informació sobre estils de vida saludables i coordinar recursos locals en el desenvolupament d'accions locals en pro de la salut.

 

En concret, la Mesa de Salut Pública estarà composta pel regidor de Salut Pública, Rafa Carrió, el coordinador de la Xarxa Salut Pública de Dénia, Cristòbal Llorens, el director de Salut Pública de Dénia, Pasqual Martí. Participaran també en ella associacions municipals com Amunt Contra el Càncer, Aprosdeco, Cerebrum, Dénia Corre, la Llar de Jubilats, el Centre esportiu Aqualia, la Fundació Baleària i Creu Roja.

 

Les següents convocatòries tindran caràcter mínimament semestral, amb caràcter ordinari, i amb caràcter extraordinari quan la presidència ho considere oportú, i la Mesa es compromet a presentar un informe anual d'activitats en el Ple de l'Ajuntament de Dénia. Finalment, s'ha decidit que la Mesa podrà demanar la col·laboració puntual d'experts per a tractar temes específics de la seua competència.

L'Ajuntament de Dénia constituïx la Mesa Intersectorial de Salut Pública
L'Ajuntament de Dénia constituïx la Mesa Intersectorial de Salut Pública
L'Ajuntament de Dénia constituïx la Mesa Intersectorial de Salut Pública

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina