Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia s'adherix a VIOPET, programa d'acolliment d'animals de les víctimes de violència de gènere

L'equip de govern de l'Ajuntament de Dénia (PSPV-Compromís) presentarà al ple ordinari d'este mes d'abril una proposta perquè el consistori s'adherisca al programa VIOPET. Es tracta d'un projecte que emana del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, per a donar acolliment, de manera temporal, a les mascotes de les víctimes de violència masclista.

L'objectiu principal del projecte és intervindre de manera col·laborativa amb la Policia Local de Dénia (unitat especialitzada Artemis) i els Servicis Socials municipals, per a garantir l'acolliment temporal dels animals de companyia en possessió de víctimes de violència de gènere i de violència domèstica, quan la persona afectada no tinga un lloc segur per a la seua mascota.

Un dels factors determinants de l'eixida de la violència de gènere, és l'assistència a la víctima, com en este cas particular, atendre els seus animals de companyia en el procés d'eixida de la violència, atés que moltes d'elles expressen la seua por d'abandonar als seus animals.

VIOPET funciona gràcies a una xarxa de llars voluntàries als quals els animals es traslladen fins que la situació de la víctima s'estabilitza. En el cas concret de Dénia, la primera opció, com especifica el programa, és trobar una llar d'acolliment per a l'animal. I en cas de no ser així, com a col·laboradores al costat de l'Ajuntament, en el programa estan les associacions APAD i Llogaret Felí, que reservaran unes places en els seus refugis arribat el cas.

A més de sol·licitar l'adhesió al programa VIOPET, l'Ajuntament es compromet a realitzar accions per a conscienciar sobre esta problemàtica i donar a conéixer el programa, a més de coordinar, al costat de la Direcció General de Drets dels Animals, activitats formatives per a treballadores i treballadors públics en els sectors relacionats amb l'atenció a víctimes de violència de gènere.

D'altra banda, s'inclourà en els protocols d'actuació de l'àrea de Servicis Socials i Policia Local la presa en consideració dels casos en els quals existiren animals a càrrec de les víctimes, dotant així d'un nou recurs municipal, als casos de violència de gènere que es pogueren produir en el municipi de Dénia.

 

Dénia s'adherix a VIOPET, programa d'acolliment d'animals de les víctimes de vio...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina